Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΕΙΡΑΤΗΣ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ «ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΟΥΠΙ» -ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

ΠΕΙΡΑΤΗΣ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Στη θάλασσα της ταξικής ανισότητας ο Βασιλιάς

Στο ίδιο θεματικό «μοτίβο» πολιτικοκοινωνικού σχολιασμού και διαμαρτυρίας για την ανισότητα φτωχών και πλουσίων- αγαπημένο της δημοτικής αρχής- αλλά με την απαραίτητη καρναβαλική, σατιρική διάθεση θα κινηθεί η δημιουργία του φετινού άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου που θα δεσπόσει βέβαια και φέτος στις δυο μεγάλες τελικές πομπές του Πατρινού Καρναβαλιού. Η εντυπωσιακή κατασκευή δια χειρός του κορυφαίου καλλιτέχνη και πρωτομάστορα του Καρναβαλικού Συνεργείου Πέτρου Βρυώνη θα αναπαριστά έναν θαλασσοπόρο πειρατή μέσα σε πειρατικό καράβι, καταγγέλλοντας την ταξική ανισότητα. Όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Νίκος Χρυσοβιτσάνος πάνω στο πλοίο οι πλούσιοι καλοπερνούν και διασκεδάζουν, ενώ ο λαός «τραβάει κουπί» με μόχθο και βάσανα.

Το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου, προχωράει σε ικανοποιητικούς ρυθμούς και σε λίγο ξεκινάει το μοντάρισμα των κομματιών του. Το 2016 η μορφή απεικόνιζε έναν πλουτοκράτη με ημίψηλο ενώ φέτος στρεφόμαστε στο υδάτινο στοιχείο. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοβιτσάνο θίγεται η πολυσυζητημένη αναφορά της κεντρικής πολιτικής σκηνής στην περιβόητη οικονομική ανάπτυξη, ενώ ο κόσμος είναι βυθισμένος στην κρίση. Όπως και πέρυσι, θα παρελάσουν ακόμα το άρμα της Βασίλισσας και δυο ακόμα σατιρικά οχήματα, ένα εκ των οποίων θα εστιάζει στη μάστιγα των ναρκωτικών. Προβλέπεται επίσης ένα καινούριο παιδικό άρμα. Το Καρναβαλικό Συνεργείο δουλεύει με το μόνιμο προσωπικό του, συν δυο ακόμα άτομα με δωδεκάμηνη σύμβαση και κάποιους εργαζόμενους από οκτάμηνα προγράμματα εργασίας. Η πρόοδος των εργασιών κυλάει δίχως προβλήματα, κατά τον επικεφαλής του Καρναβαλιού.

Θυμίζουμε πως οι τελικές πομπές που σηματοδοτούν την κορύφωση του αποκριάτικου γλεντιού θα γίνουν το σαββατοκύριακο 25 και 26 Φεβρουαρίου (νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση και μεγάλη κυριακάτικη παρέλαση) αλλά τα άρματα θα εμφανιστούν και στην καθιερωμένη «σόλο» βόλτα τους στην καρδιά της Πάτρας στις 24 του μηνός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View