Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ψυχολογία του δρόμου...Ψάχνουν τον άστεγο της Υψηλάντου-Γιατί αρνούνται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους

Η ψυχολογία του δρόμου...Ψάχνουν τον άστ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Χωρίς κεραμίδι εν έτει 2017

Προσπάθεια για τον εντοπισμό του άστεγου άνδρα που έχει δημιουργήσει το δικό του "καταφύγιο" στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Υψηλάντου 68, κατάβαλει ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πάτρέων. Το θέμα ανέδειξε χθες το thebest.gr. Ευαισθητοποιημένοι Πατρινοί προσπάθησαν να τον βρουν, δεν τα κατάφεραν και του άφησαν εκεί νερό και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Ένας ακόμα άστεγος στην Πάτρα του 2017-Έφτιαξε τη "γωνιά" του στο κέντρο-Τρόφιμα του πήγαν συμπολίτες-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Αναζήτηση χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο έκαναν και υπάλληλοι του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου. Όπως επισημαίνει στο thebest.gr η Αμαλία Τράκα, Προϊσταμένη Ευπαθών Ομάδων του Κοινωνικού Τομέα τόσο χθες το μεσημέρι, όσο και χθες το βράδυ έγινε προσπάθεια να εντοπίσουν τον άστεγο.Γι΄αυτό και ενημέρωσαν περίοικους και καταστηματάρχες της περιοχής, καθώς και την αστυνομία, σε περίπτωση που τον βρουν, να τους ειδοποιήσουν προκειμένου να του προσφέρουν βοήθεια.

Παρόλα αυτά, πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο άστεγοι να μην θέλουν να εργκαταλείψουν τα σημεία στα οποία κοιμούνται στο δρόμο, ούτε τις ημέρες που κάνει υπερβολικό κρύο και λειτουργεί υπνωτήριο στο παλαιό Αρσάκειο, στην οδό Μαιζώνος.

Η Αμαλία Τράκα έχει παρατηρήσει αρκετές φορές το φαινόμενο και το αποδίδει στην ιδιαίτερη ψυχοπαθολογία που έχουν αποκτήσει οι άνθρωποι αυτοί, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και εξαρτήσεις από ουσίες."Ο κόσμος που είναι στον δρόμο διαμορφώνει τη δική του πραγματικότητα πολλές φορές και προσαρμόζουν τον εαυτό τους σε αυτή.Νιώθουν αποδιωγμένοι, απογοητευμένοι, ότι δεν θα έχουν καμία στήριξη κι έχουν φτάσει στο μηδέν".

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους άστεγους είναι αρκετές οικογένειες και άνθρωποι μέχρι πρόσφατα εργαζόμενοι και πλήρως ενταγμένοι στην κοινωνία, η ζωή των οποίων στην Ελλάδα των μνημονίων, ανατράπηκε ξαφνικά. Αυτοί φιλοξενούνται σε πανσιόν. "Έχουμε οικογένειες στην πανσιόν και αρκετές γυναίκες. Στο Αρσάκειο φιλοξενούνται άνθρωποι που δεν μπορούν να ενταχθούν σε άλλη δομή", διευκρινίζει.

Το υπνωτήριο στο Παλαιό Αρσάκειο εξακολουθεί να λειτουργεί και χθες βράδυ εκεί κατέφυγαν 4 άτομα, τρεις άνδρες και μια γυναίκα.

Τις προηγούμενες ημέρες όπου το κρύο ήταν ιδιαίτερα έντονο η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη, ενώ πολλές φορές στο υπνωτήριο φιόξενούνται άστεγοι που δεν μένουν μόνιμα στην Πάτρα αλλά είναι διερχόμενοι.

Τηλ επικοινωνίας για το υπνωτήριο

Τράκα Αμαλία : 2620390972- 6984617546 / Αλέρτα Βάσω 2610390963- 67972357816 / Ψαρρού Αγγελική 2610390968 / 6984617545.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Δέκα άστεγοι έχουν βρει καταφύγιο από τον χιονιά ... - Thebest.gr

Πάτρα: Ανοίγει το Παλαιό Αρσάκειο για τους αστέγους ... - Thebest.gr

Η άστεγη της Βενιζέλου και ο ηλικιωμένος που ψάχνει στα ... - Thebest.gr

Τεράστια η ανταπόκριση στον άστεγο με τα μικρά παιδιά ... - Thebest.gr

Πάτρα: Στο κτίριο του παλαιού Αρσακείου θερμαινόμενοι ... - Thebest.gr

Πάτρα: Ακίνητο στο κέντρο της πόλης αναζητά ο Δήμος ... - Thebest.gr

 

Ένας ακόμα άστεγος στην Πάτρα του 2017-Έφτιαξε τη "γωνιά" του στο κέντρο-Τρόφιμα του πήγαν συμπολίτες-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις