Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης για τον Κωστή Στεφανόπουλο - Ερχόταν πάντα στον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα

Ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης για τον Κωστή ...

Θυμήθηκε Πρωτοχρονιές στο σπίτι της πλ. Όλγας και την παρουσία του στο επίσημο γεύμα του Αγίου Ανδρέα

Στο τρισάγιο που εψάλη για τον εκλιπόντα τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο την Τετάρτη 23/11/2016 στον ιερό ναό Αγίων Αγγέλων του Α’ Κοιμητηρίου Πατρών και στην ταφή που ακολούθησε, παρέστη και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, προιστάμενος του ναού του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, αγαπούσε ιδιαίτερα τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. «Θεωρώ πως ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ένα πολιτικό κεφάλαιο ανεξόφλητο που δεν αξιοποιήθηκε όσο έπρεπε και μπορούσε πολλά ακόμη να προσφέρει. Προσέφερε πολλά και ξεχώρισε με το ήθος, το κύρος, την ευγένεια και την σεμνότητα του», ανέφερε συγκινημένος ο π. Νικόλαος.

Οι αναμνήσεις του από τον Κωστή Στεφανόπουλο πολλές. Ερχόταν πάντα στον εορτασμό του Πολιούχου και παλιότερα αλλά και κατά τα χρόνια που διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. "Κάθε χρόνο ερχόταν με χαρά στη γιορτή του Πολιούχου και τον υποδεχόμουν με εγκαρδιότητα και ο ίδιος μας χαιρετούσε με θέρμη", ανέφερε.

Στο μυαλό του π. Νικολάου ήρθε η στιγμή από το επίσημο γεύμα για την εορτή του Αγίου Ανδρέου που είχε δοθεί στο Δασύλλιο (πρέπει να ήταν το έτος 1997 ή 1998). Εκεί λοιπόν στη διάρκεια του γεύματος όπου είχε μιλήσει ο τότε Δήμαρχος Ανδρέας Καράβολας έγινε λόγος για την πρόταση να χτιζόταν ένα Συνεδριακό κέντρο στον αύλειο χώρο πίσω από τον παλαιό ναό. Όπως μας είπε ο π. Νικόλαος, όταν σηκώθηκε να μιλήσει ο Κωστής Στεφανόπουλος, είχε πει πως είχε χαρεί ιδιαιτέρως που άκουσε την συγκεκριμένη πρόταση. Επίσης αναφερόμενος στον π. Νικόλαο είχε σεμνά πει πως τον ευχαριστεί που τον τιμά με την φιλία του.

Δυστυχώς η ιδέα αυτού του Συνεδριακού δεν προχώρησε παρότι από την πλευρά του ναού και του π. Νικολάου Σκιαδαρέση είχαν τότε κατατεθεί και προμελέτες και προσχέδια. Μάλιστα το όλο σχέδιο για το οποίο θα εξασφαλίζονταν χρήματα από τον τότε Ευρωπαίο Επίτροπο Χρήστο Παπουτσή, δεν αξιοποιήθηκε ούτε από τους μετέπειτα Δημάρχους κ.κ. Φλωράτο και Φούρα καθώς πάντα «κολλούσε» στο θέμα του αποχαρακτηρισμού που έπρεπε να γίνει καθότι επρόκειτο για κοινόχρηστο χώρο (αν και ανήκει στο ναό του Αγίου Ανδρέου).

Η άλλη ανάμνηση του π. Νικολάου από τον αείμνηστο Κωστή Στεφανόπουλο είναι όταν είχε εκλεγεί στο Ύπατο αξίωμα της χώρας. «Του είχα πει βάσει των πολιτικών δεδομένων της εποχής με σιγουριά πως θα εκλεγόταν Πρόεδρος. Επίσης θυμάμαι πως του είχα μιλήσει με μία παρομοίωση που τον είχε εντυπωσιάσει. Του είχα πει “το λιθάρι που όλοι πέταγαν και χτυπούσαν από εδώ και από κει, έγινε γωνία, αγκωνάρι, εις κεφαλήν γωνία. Ήταν υπέροχος”.

Την περίοδο της ΔΗ.ΑΝΑ. μας καλούσε παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο σπίτι του στο κάτω μέρος της πλ. Όλγας. Ερχόταν θυμάμαι και ο παιδίατρος ο Τάκης ο Πολίτης με τον οποίο συνδεόταν στενά από τα παιδικά τους χρόνια. Είχε μία απλότητα ο Κωστής Στεφανόπουλος και μία εγκαρδιότητα και θυμάμαι πως από τη ΝΔ είχε φύγει τότε πικραμένος», τόνισε στο thebest.gr ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης.

Ο π. Νικόλαος μετά την ταφή του Κωστή Στεφανόπουλου, επισκέφθηκε και την οικογένεια για να την συλλυπηθεί και μίλησε ιδιαιτέρως με τον γιο του τέως Προέδρου, τον δικηγόρο Ηλία Στεφανόπουλο. «Σας ευχαριστώ, ο πατέρας μου σας αγαπούσε πολύ». «Το άξιζε, τον αγαπούσα και τον εκτιμούσα βαθύτατα», ήταν ο διάλογος μεταξύ του Ηλία Στεφανόπουλου και του π. Νικολάου.

Τέλος ο π. Νικόλαος μας θύμισε πως μόλις εξελέγη ο νέος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος το 2005, είχαν τότε επισκεφθεί μαζί τον Κωστή Στεφανόπουλο (είχε μόλις ολοκληρωθεί η 2η Προεδρική θητεία του και Πρόεδρος είχε αναλάβει ο Κάρολος Παπούλιας) στο γραφείο του, στην Αθήνα στην οδό Βαλαωρίτου, στο Κολωνάκι.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις