Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάτοικοι Παραλία Πατρών: "Όπως κι οι προηγούμενοι είστε μόνο παχιά λόγια- Κρίμα κύριε Δήμαρχε"

Κάτοικοι Παραλία Πατρών: "Όπως κι ο...

Με αφορμή τα σχέδια επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας "Η Αναγέννηση", καταγγέλλουν τις ενέργειες της ΔΕΥΑ Πατρών για την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού που λειτουργεί στην περιοχή τους. Αναλυτικά αναφέρουν τα παρακάτω:

"……….. «Και προεκλογικά είχαμε διατυπώσει την αρνητική μας θέση για οποιαδήποτε επέκταση και για τη σωστή λειτουργία που πρέπει να έχει ο βιολογικός καθαρισμός»………………………..

……………………«γιατί οι εργατοσυνοικίες τι είναι; Επειδή είναι ένας κόσμος της εργασίας, ταλαιπωρημένος και ο οποίος δεν βάζει σε πολύ υψηλό επίπεδο αυτό που βάζουν κάποιοι άλλοι»……………….

………………..«Άρα λοιπόν εμείς είμαστε αντίθετοι στους σχεδιασμούς σας και δεν το κάνουμε αυτό για να καλοπιάσουμε τους κατοίκους της περιοχής γύρω από το βιολογικό καθαρισμό, το έχουμε αποδείξει ότι αυτό το οποίο λέμε το λέμε ανεξάρτητα με ποιον είναι, το λέγαμε για τα εργασιακά δικαιώματα με εργαζόμενους  οι οποίοι  γνωρίζαμε ότι τοποθετήκανε από άλλους χώρους , τους υπερασπιζόμασταν όχι για να πάρουμε κάποια ψήφο , όπως πονηρούληδες όλοι σας σκέφτεστε γιατί εμείς το όραμα μας είναι πού μακρινό .Θέλουμε μια άλλη ζωή για αυτή την πόλη, της αξίζει και πολύ περισσότερο .Αξίζει στις εργατικές μας συνοικίες που χτίζουν τη χώρα μας. Χτίζουν την πόλη μας.»……………………………

Αυτά είναι μερικά αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Κυρίου Πελετίδη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το Βιολογικό Καθαρισμό ……..όταν ήταν  αντιπολίτευση .

Σήμερα , που είναι πια Δήμαρχος Πατρέων ,όλα αυτά ξεχάστηκαν .

Ξεχάστηκε η αντίθεση της παράταξης του για την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού .

Ξεχάστηκε και η θέση ,για τη σωστή λειτουργία του.
Ξεχάστηκαν και τα μεγάλα λόγια περί ταλαιπωρημένου κόσμου της εργασίας.

Και όχι μόνο ξεχάστηκαν αλλά ο κύριος Πελετίδης πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Ενέκρινε (δια της Δ.Ε.Υ.Α.Π. εννοείται) και προώθησε το αίτημα  έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την επέκταση του Βιολογικού!!!!

Και το σπουδαιότερο .

Οι περιβαλλοντικοί όροι αυτοί είναι ακριβώς οι ίδιοι που είχαν σχεδιάσει οι προκάτοχοί του, τους οποίους κατακεραύνωνε με τους πύρινους λόγους  του κάποτε!!!!
Και το «πρωτότυπο» της υπόθεσης!

Όπως και οι προκάτοχοι του «έστειλε νύχτα» και μάλιστα άνευ διαβούλευσης παρά μόνο με μια απλή δημοσίευση στον τοπικό τύπο.

Όσο για τη σωστή λειτουργία του Βιολογικού; Ίδια γεύση.

Εδώ κι ένα χρόνο αποφάσισε για να ελαχιστοποιήσει  το κόστος ,να «βομβαρδίσει» τα πρωτογενή λύματα με ένα αμφιβόλου σύστασης ενισχυτικό και μάλιστα σε ανοιχτό χώρο. Αποτέλεσμα; Αφόρητη δυσοσμία κι ένα…. Πρόστιμο στη Δ.Ε.Υ.Α.Π από την Περιφέρεια, για την παραβίαση των  αρχικών περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πάτρας.

Αν πεις και για τον αγωγό διάθεσης της υπερβάλλουσας παροχής που ξεκινάει μέσα από το Βιολογικό και απολήγει στην θάλασσα 140 μέτρα περίπου από την ακτή, δε χρήζει σχολιασμό. Φτάνει μόνο να παρατηρήσει κανείς τον καφετί πίδακα που αναβλύζει κατά διαστήματα από τη θάλασσα όταν ανοίγουν οι «βάνες»

Αλήθεια το Λιμεναρχείο που επιλήφθηκε της καταγγελίας , η Εισαγγελία που της κοινοποιήθηκε η αναφορά και η Περιφέρεια που βρισκόταν δια των εκπροσώπων της παρούσα κατά τη ρύπανση, τι κάνουν; Μάλλον κανείς τους δεν είναι «ταλαιπωρημένος κόσμος της εργασίας» και παίρνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια μακριά από τον Κόκκινο Μύλο.

Όσο για την προσπάθεια που έκανε ο Δήμαρχος για να κατευνάσει τα πνεύματα, δηλαδή να απαλλάξει από τα Δημοτικά τέλη της ΔΕΗ , μέρος των κατοίκων της περιοχής , θυμίζει τη φάκα με το τυράκι. Αν επιζήσετε από την οικολογική ρύπανση ,θα πληρώσετε 20 ευρώ λιγότερα στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Άσε που κι αυτή ήταν «μίζερη». Η απαλλαγή φτάνει μέχρι του κατοίκους  της οδού ΠΑΤΡΙΝΈΛΛΑΣ, 220 μέτρα με GPS από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού. Μισό μέτρο παραπέρα ένα μαγικό ραβδάκι εξαφανίζει τη δυσοσμία και την βλαβερή επίδραση των μικροοργανισμών.

Οποία αριστερή αντίληψη περί δικαίου.

Τελικά μας έχετε πείσει, ότι ούτε εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά.

Όπως κι οι προηγούμενοι είστε μόνο παχιά λόγια.
Κρίμα κύριε Δήμαρχε, κρίμα".

 

 

Ο Δήμος προχωράει την επέκταση του Βιολογικού της Παραλίας Πατρών– Θα επιτρέψει την σύνδεση Ρίου, Αγ. Βασιλείου και Ακταίου

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις