Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πάτρα: Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάσσου Σταθόπουλου «Στα Χρόνια του Στίβου (1891-2016)» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πάτρα: Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση τ...

Βιβλιόφιλοι, νυν και τέως αθλητές, παράγοντες του αθλητισμού και φίλαθλοι κατέκλυσαν την αίθουσα

Την Δευτέρα (21 Νοεμβρίου 2016) το βράδυ οι Εκδόσεις «Πικραμένος» παρουσίασαν το βιβλίο του Τάσσου Σταθόπουλου, Στα Χρόνια του Στίβου (1891-2016), στο Royal Theater-Παλαιό Πτωχοκομείο. Η έκδοση παρακολουθεί τη μακρά ιστορία και διαδρομή του στίβου στην Πάτρα, μια ιστορία που από τον 19ο αιώνα, οπότε και ξεκινά, έχει να επιδείξει αλησμόνητες αθλητικές στιγμές και μεγάλους αθλητές.

Έτσι, το επιβλητικό θέατρο του Πτωχοκομείου κατακλύστηκε όχι μόνο από βιβλιόφιλους αλλά και από νυν και τέως αθλητές, παράγοντες του αθλητισμού και φιλάθλους.

Το πάνελ των ομιλητών συντόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αθλητικός συντάκτης, για χρόνια συνεργάτης Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών και νυν πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Στίβου. Εκτός από τον Τάσσο Σταθόπουλο στο πάνελ συμμετείχαν επίσης οι παλαιοί αθλητές Σπύρος Ανδριόπουλος και Τάκης Κωνστανταρόπουλος.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Βαγγέλης Τελάτης, πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π, ενώ ο Τάσσος Σταθόπουλος κάλεσε στην σκηνή τους Ανδρέα Πολυχρονόπουλο, Ξενοφώντα Φραντζή και Δημήτρη Ζαχαράτο από την παλαιά φρουρά των αθλητών, και την Σοφία Ρήγα, μαραθωνοδρόμο που φέτος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Από όλους τους ομιλητές δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία της καταγραφής της αθλητικής ιστορίας της Αχαΐας, ένα έργο με το οποίο ο Τάσσος Σταθόπουλος έχει καταπιαστεί εδώ και χρόνια, καταθέτοντας έναν ήδη εντυπωσιακό όγκο δουλειάς, που καλύπτει τα κενά της βιβλιογραφίας, αποτελώντας πολύτιμη παρακαταθήκη για την ιστορία της πόλης.

Μεταξύ άλλων στο κοινό παραβρέθηκαν οι: Ιάσωνας Φωτήλας, Τάκης Πετρόπουλος, Ανδρέας Φούρας, Δημήτρης Αβραμίδης, Νίκος Τζανάκος, Τάκης Παπαγιαβής, Σπύρος Πολίτης κ.ά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports