Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πρώην Υπασπιστής του Κ. Στεφανόπουλου, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής κρατούσε τα παράσημα του τέως Προέδρου στην κηδεία

Ο πρώην Υπασπιστής του Κ. Στεφανόπουλου,...

Ήταν μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό Αθηνών, η εξόδιος Ακολουθία του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Πατρινού Κωστή Στεφανόπουλου.

Στην τελετή παρέστη πλήθος κόσμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, πρώην υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και δεκάδες πολίτες που έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον μεγάλο Έλληνα πολιτικό.

Από το Πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού ρίφθηκαν 21 τιμητικοί κανονιοβολισμοί, ενώ με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών έχει κηρυχθεί έως και αύριο δημόσιο πένθος και οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων θα κυματίζουν μεσίστιες.

Ωστόσο, μια έντονη συμβολική κίνηση από την τελετή ήταν αυτή που προκάλεσε δέος και συγκίνηση ως ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα πρώην Πρόεδρο.

Ο Αντιστράτηγος που προπορευόταν της πομπής κρατώντας τα παράσημα που έλαβε ο Κωστής Στεφανόπουλος ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ήταν ο άνθρωπος που τότε τον είχε υπηρετήσει από την θέση του Υπασπιστή του (ο ένας εκ των τριών όπλων που πάντα τιμητικά ακολουθούν σε κάθε επίσημη παρουσία του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) και σήμερα έχει τον υψηλότερο βαθμό στο Σώμα του Στρατού Ξηράς.

Πρόκειται όπως αναφέρει το σάιτ ifimerida.gr, για τον Αντιστράτηγο, Αλκιβιάδη Στεφανή που από τις 3 Μαρτίου 2016 έως σήμερα είναι ο Διοικητής Γ’ Σώματος Στρατού/ NRDC-GR, με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Στεφανής μάλιστα έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο Άμυνας της Ουάσιγκτον με θέση κατάταξης 1 ανάμεσα σε 185 συναδέλφους του απ’όλο τον κόσμο. Ήταν ο Υπασπιστής του Κωστή Στεφανόπουλου κατά την δεύτερη προεδρική του θητεία, από τα μέσα του 2000.

Οι τρεις Υπασπιστές (Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας) του Προέδρου ανήκουν στο Στρατιωτικό Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το οποίο στεγάζεται αντίκρυ στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Βασιλέως Γεωργίου 7 και Στησιχόρου.

Όπως φαίνεται, ο Αντιστράτηγος θέλησε να του επιτρέψουν να παρακάμψει το πρωτόκολλο έτσι ώστε να κρατήσει ο ίδιος τα παράσημα του Προέδρου που υπηρέτησε, θέλοντας να τον ακολουθήσει έτσι-πιστά, μέχρι το τέλος.

Πηγή: iefimerida.gr

*Να προσθέσουμε πως το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα ήσαν μαζί με τον κ. Στεφανή, Υπασπιστές του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ο Αντιπτέραρχος εα Κώστας Πριόνας (αεροπορία) και ο Υποναύαρχος εα Δημήτρης Τσαιλάς (πολεμικό ναυτικό).

Στο Στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπάγεται και η Προεδρική Φρουρά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις