Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α1 μπάσκετ: Μεγάλη νίκη της Κύμης επί του Ρεθύμνου

Α1 μπάσκετ: Μεγάλη νίκη της Κύμης επί το...

Η ομάδα της Εύβοιας επικράτησε με 73-62 των Κρητικών

Η Κύμη... έτρεξε στο τέλος και πήρε σπουδαία νίκη επί του Ρεθύμνου (73-62) που είχε αποκλείσει κι από το Κύπελλο Ελλάδος. Δύο πρώην παίχτες του Απόλλωνα Πατρών ήταν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Εξαιρετικός Ελ Αμίν (20π., 6ριμπ., 5ασ.), τεράστιος Φιτζπάτρικ με 17 ριμπάουντ και 18 πόντους.

Η Κύμη έφθασε στην τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 73-62 του Ρεθύμνου στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον 29χρονο γκαρντ που τράβηξε το… όπλο του στο φινάλε, σημειώνοντας έντεκα από τους 16 πόντους της ομάδας του στην τέταρτη περίοδο.

Συνολικά είχε 20, μαζί με 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και δύο τάπες και δύο λάθη. Από έντεκα πόντους είχαν Μόργκαν και Κοστόφ για τους γηπεδούχους.

Μόνος του ήταν από πλευράς φιλοξενούμενων ο Φιλτζπάτρικ που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 18 και 17 ριμπάουντ (τα 14 αμυντικά).

Οι ομάδες ήταν αρκετά… δυσκοίλιες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έχοντας από δύο πόντους στα πρώτα δύο λεπτά, βρίσκοντας… τον δρόμο για το καλάθι από εκεί και πέρα δίχως να είναι και πάλι ιδιαίτερα παραγωγικές.

Πλην του τελευταίου δεκαλέπτου καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει μεγάλο προβάδισμα και ύστερα και ενώ από τα μέσα περίπου της πρώτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να βρίσκουν ρυθμό επιθετικά αλλά πήγαν με ισχνό προβάδισμα στην πρώτη διακοπή (18-19).

Παρόμοια εικόνα είχε και η δεύτερη περίοδος με τους δύο μονομάχους να πηγαίνουν… χέρι-χέρι στο σκοράρισμα και το Ρέθυμνο να κλείνει και πάλι σε θέση οδηγού τη δεύτερη περίοδο, έχοντας τον Φιλτζπάτρικ κύριο εκφραστή των προσπαθειών του.

Η τρίτη περίοδος (όπως και η τέταρτη) άνηκε καθολικά στην Κύμη που με το επιμέρους σκορ 21-14 απέκτησε τον έλεγχο της κατάστασης δίχως να πάρει μεγάλη διαφορά, κλείνοντας την τρίτη περίοδο με το υπέρ της 57-53.

Το τέταρτο δεκάλεπτο εκτός ήταν και αυτό των γηπεδούχων, έχοντας την υπογραφή του Ελ-Αμίν που τράβηξε όλα τα φώτα πάνω του και οδήγησε την ομάδα του στο σκοράρισμα και τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 36-39, 57-53, 73-62

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α1 μπάσκετ: Θρίαμβος τον Τρικάλων απέναντι στον ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports