Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα το πανελλήνιο συνέδριο των Ανώνυμων Υπερφάγων – «Στην ομάδα δεν είναι μόνο ότι έχασα 30 κιλά, έμαθα να σχετίζομαι με τους ανθρώπους»

Στην Πάτρα το πανελλήνιο συνέδριο των Αν...
Βγενόπουλος Φάνης

Ξεκινά από το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώνεται την Κυριακή

Στην Πάτρα δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους τα μέλη των ομάδων των Ανώνυμων Υπερφάγων της Ελλάδας. Το συνέδριο ξεκινά από το απόγευμα της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Achaia Beach στον Καστελλόκαμπο και ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου, οι ομιλητές - μέλη των Ανώνυμων Υπερφάγων θα μοιραστούν πώς βοηθήθηκαν από τις κοινές λύσεις του προγράμματος για να βρουν μια νέα σχέση με το φαγητό και να βαδίσουν προς υγιείς διατροφικές συμπεριφορές και υγιές βάρος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ευπρόσδεκτοι όσοι θέλουν να πάψουν να τρώνε ψυχαναγκαστικά και να πάρουν βοήθεια. Το συνέδριο θα είναι ανοικτό και για τους επαγγελματίες υγείας και τα Μέσα Ενημέρωσης, το απόγευμα του Σαββάτου, από τις 4.30 έως τις 5.30.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr η Θεοδώρα από τους Ανώνυμους Υπερφάγους, σκοπός της ετήσιας συνάντησης είναι να γνωρίσουν την ομάδα άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές (σ.σ. από βουλιμία μέχρι ανορεξία) και να μάθουν πως μπορούν να λάβουν στήριξη από ανθρώπους που έχουν προβληματική σχέση με το φαγητό.

«Οι ομάδες των Ανώνυμων Υπερφάγων, σε ενισχύουν να πάρεις αποφάσεις και να στρέφεσαι σωστά. Να δεις τα βαθύτερα αίτια της συναισθηματικής σχέσης με το φαγητό και να χτυπήσεις την εξάρτηση στη ρίζα της, εφαρμόζοντας αυτά που σου συνιστούν οι ειδικοί», εξηγεί η Θεοδώρα για να προσθέσει την προσωπική της εμπειρία από το «ταξίδι» με την ομάδα:

«Στους Ανώνυμους Υπερφάγους, έχω χάσει πάνω από 30 κιλά αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εχω βρει ισορροπία στη ζωή μου. Έμαθα να σχετίζομαι με τους ανθρώπους, ενώ πριν σχετιζόμουν με το φαγητό. Και αυτό είναι πολύ ωραίο. Πολλές φορές έχουμε εθιστικές συμπεριφορές αλλά η ουσία είναι βαθύτερη και αυτή προσπαθούμε να βρούμε και να αντιμετωπίσουμε στην ομάδα».

Εξάλλου, όπως σημειώνει η Θεοδώρα το πρόγραμμα των Ανώνυμων Υπερφάγων με τα «12 βήματα» στοχεύει να πάρουν δύναμη οι συμμετέχοντες, να δουν την πηγή της σχέσης εξάρτησης με το φαγητό και να πάρουν τη δύναμη και να αλλάξουν συμπεριφορά

Να σημειωθεί ότι οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι δεν είναι μία λέσχη δίαιτας και θερμίδων, ούτε υποστηρίζουν κάποιον συγκεκριμένο τρόπο διατροφής.

Είναι ένα πρόγραμμα που ακολουθεί τα δώδεκα βήματα και τις δώδεκα παραδόσεις του προγράμματος των Ανώνυμων Αλκοολικών, αντικαθιστώντας μόνον τις λέξεις «αλκοόλ» και «αλκοολικός» με τις λέξεις «φαγητό» και «ψυχαναγκαστικός υπερφάγος».

Και όπως σημειώνει η Θεοδώρα είναι ένα πρόγραμμα δοκιμασμένο σε όλο τον κόσμο για πάνω από 60 χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό και η Θεοδώρα καλεί όσους έχουν προβληματική σχέση με το φαγητό να επισκεφθούν το συνέδριο.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις