Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Η Φενερμπαχτσέ πήρε το ντέρμπι με την Αναντολού Εφές

Ευρωλίγκα: Η Φενερμπαχτσέ πήρε το ντέρμπ...

Με υπογραφή Σλούκα

Η Φενερμπαχτσέ αναδείχθηκε νικήτρια (88-80) στο ντέρμπι του Βοσπόρου με την Αναντολού Εφές, για την 8η αγωνιστική της Euroleague. Ο Κώστας Σλούκας (21π.) επανέφερε στις νίκες την... εκτροχιασμένη στις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπτράντοβιτς.

Eπίσης αύξησε το ρεκόρ της σε 5-3, υποχρεώνοντας παράλληλα την Αναντολού στην 5η ευρωπαϊκή αποτυχία. Άξιος συμπαραστάτης του Έλληνα γκαρντ ο Γιαν Βέσελι με 20 πόντους, ενώ από την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ξεχώρισε ο Τζέισον Γκρέιντζερ με 19 πόντους.

Μία καταστροφική τέταρτη περίοδος, όταν και δέχθηκε επιμέρους σκορ 26-11, δεν επέτρεψε στην Μπάμπεργκ ένα σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Μπασκόνια. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι βρέθηκε ακόμη και στο +15 (45-60 στο 27΄), αλλά οι Βάσκοι κατάφεραν με μία τεράστια ανατροπή να υπερασπιστούν την έδρα τους με 81-74 και να υποχρεώσουν την πρωταθλήτρια Γερμανίας στην τρίτη διαδοχική ήττα της στην Euroleague και έκτη σε οκτώ αγωνιστικές. Στον αντίποδα, η Μπασκόνια πανηγύρισε την πέμπτη νίκη της.

Κορυφαίοι των νικητών οι Μπομπουά (20π.) και Βόιτμαν (20π.), ενώ από την Μπάμπεργκ ξεχώρισε ο Μίλερ με 16 πόντους. Ο Τρινκιέρι κράτησε τον Νίκο Ζήση για 29 λεπτά στο παρκέ με τον Έλληνα διεθνή γκαρντ να μένει μακριά από τον καλό του εαυτό στην επίθεση (5π., 5ασ.).

Νωρίτερα, η Ούνιξ Καζάν (2-6) δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα της και είδε την Μακάμπι Τελ Αβίβ (4-4) να φεύγει με σπουδαίο «διπλό» από την Ρωσία με 74-73. Ο Κώστας Καϊμακόγλου έμεινε στο παρκέ για 24 λεπτά (8π., 5ρ., 2ασ.), χωρίς όμως να κάνει τη διαφορά για την Ούνιξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωλίγκα: Ελλονοισπανικές μάχες για τους "αιώνιους" -

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports