Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε ένα δεκαήμερο οι ανακοινώσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Σε ένα δεκαήμερο οι ανακοινώσεις για τις...

Αγώνας δρόμου από το υπουργείο παιδείας

Προς το τέλος της οδεύει η αγωνία χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους, οι οποίοι περιμένουν να πάρουν την πολυπόθητη μετεγγραφή κοντά στο σπίτι τους, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα για τις σπουδές τους.Φέτος μάλιστα ο αριθμός των αιτήσεων μετεγγραφής αυξήθηκε και έφτασε στις περίπου 12.000, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, αφού η προθεσμία για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις έληξε την περασμένη Πέμπτη.

Και βέβαια οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Πάντως, όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, φέτος τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, πολύ νωρίτερα δηλαδή απ’ ό,τι πέρυσι, που είχαν ανακοινωθεί στις 14 Ιανουαρίου 2016, παρά το γεγονός ότι η προθεσμία αιτήσεων είχε λήξει από τις 16 Νοεμβρίου 2015.

Φέτος τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με πέρυσι, διότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα κατασκευάστηκε έτσι ώστε με την κατάθεση της αίτησης του φοιτητή να γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο και η επαλήθευση των οικονομικών εισοδημάτων.

Πέρυσι τα σχετικά στοιχεία χρειάστηκε να σταλούν στο υπουργείο Οικονομικών για τον έλεγχο και μετά να επιστραφούν ξανά στο υπουργείο Παιδείας, διαδικασία που αποδείχτηκε εξαιρετικά χρονοβόρα και έτσι φέτος το πρόβλημα αυτό λύθηκε με άριστο τρόπο.

Για τη φετινή χρονιά οι αιτήσεις για μετεγγραφή αυξήθηκαν, καθώς πέρυσι είχαν κατατεθεί μέσω της σχετικής «ηλεκτρονικής» πλατφόρμας που έχει στηθεί στο υπουργείο Παιδείας 9.710 αιτήσεις φοιτητών.

Από αυτές, οι 7.830 στάλθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για την επαλήθευση των οικογενειακών εισοδημάτων που δηλώθηκαν.

Οι υπόλοιπες 1.980 αιτήσεις ελέγχθηκαν μόνο από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, καθώς δεν αφορούσαν σε οικονομικά κριτήρια των αιτούντων.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις