Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Λίφτινγκ" μετά από 28 χρόνια στο ΠΓΝ Πατρών, λείπει όμως… παιδοογκολόγος

"Λίφτινγκ" μετά από 28 χρόνια ...

Και στο βάθος ΕΣΠΑ

Πέρασαν ήδη 28 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο, κι όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε γίνει έως σήμερα μια σοβαρή προσπάθεια συντήρησης του «γερασμένου» πλέον και αρκετά καταπονημένου κτιρίου του. Η άθλια εικόνα που εμφανίζει το ΠΓΝΠ ήταν από τα πρώτα πράγματα που επισήμανε στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο νέος διοικητής του, Θόδωρος Πισιμίσης, υποσχόμενος ότι θα κάνει ότι μπορεί για να την βελτιώσει.

Τελικά το ‘πε και το ‘κανε… εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού του κτιρίου και μάλιστα αξιοποιώντας την τεχνική υπηρεσία του ΠΓΝΠ, όχι αναθέτοντας δηλαδή το έργο σε κάποιον εργολάβο.

«Λυπάμαι που το λέω αλλά η εικόνα του Νοσοκομείου είναι ακόμα άθλια, δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις που είναι άσχημες, απλά ξεκινήσαμε μια διαδικασία που θα είναι συνεχής και δεν θα τελειώσει ποτέ. Με του που θα τελειώνουμε θα ξαναρχίζουμε. Θα είναι μια ομάδα που θα συντηρεί το κτίριο σε μόνιμη βάση. Ακόμα δεν έχουμε τους οικονομικούς πόρους για να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε», ανέφερε σχετική, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο κ. Πισιμίσης.

Απώτερος σκοπό του ίδιου είναι το Νοσοκομείο και πιο συγκεκριμένα η ενεργειακή του αναβάθμιση, να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, γεγονός που θα επιτρέψει να γίνουν πιο καίριες, μόνιμες και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

«Ελπίζω να πάρουμε το ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου. Με αυτό, εκτός από τις ταράτσες που θα μονωθούν θερμικά, τις θερμομονώσεις κ.α., θα συντηρηθεί πλήρως και το κέλυφος του Νοσοκομείου. Έτσι όλα όσα βλέπετε τώρα, σίδερα σκουριασμένα, σοβάδες πεσμένοι κτλ. θα αντικατασταθούν με θερμομονωτικά υλικά και θα πάρει το κτίριο την τελική του μορφή. Μέχρι τότε όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτή την κατάντια. Είναι λυπηρό, ένα τέτοιο κόσμημα, όσον αφορά τις υπηρεσίες υγείες, που δίνει να έχει αυτή την εικόνα εγκατάλειψης που όλοι βλέπετε», σημειώνει ο κ. Πισιμίσης.

Έτσι ξεκίνησε λοιπόν μια διαδικασία συντήρησης η οποία, όπως και ο ίδιος ο διοικητής του ΠΓΝΠ παραδέχεται, δεν είναι αυτή που θέλει καθώς σε αυτή την φάση θα γίνουν κάποια λίγα πράγματα, όμως είναι μια αρχή κι αυτό έχει την σημασία του.

«Είμαι παράλληλα πολύ ικανοποιημένος που το ανέλαβαν οι υπηρεσίες μας, η τεχνική υπηρεσία μας και δεν το δώσαμε σ’ εργολάβο. Δεν έχουμε λεφτά για εργολάβους. Πρέπει να το τονίσω αυτό, η τεχνική υπηρεσία έχει αφυπνιστεί και δουλεύει για το Νοσοκομείο και είμαι πολύ ευχαριστημένος γι’ αυτό, γιατί μιλάμε για μια υπηρεσία που είναι περίπου 85 άτομα, δεν είναι λίγοι και είναι όλων των ειδικοτήτων. Νιώθω μια χαρά και μια υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους. Σε πρώτη φάση γίνονται εργασίες συντήρησης από βάψιμο εξωτερικά, μέχρι εργασίες που δεν φαίνονται επ’ έξω, π.χ. επισκευάζουμε όλα τα καζανάκια των δωματίων που δεν δούλευαν. Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, έχουν πιάσει δουλειά, αντικαθίστανται λάμπες, μπαίνουν κάμερες ασφαλείας στο κτίριο γιατί υπάρχουν συμβάντα με καταστροφές σε αυτοκίνητα κ.α.

Από την επόμενη εβδομάδα το Νοσοκομείο κλείνει, ήδη έκλεισε μια μεγάλη πόρτα. Από 42 που έχουμε θα μείνουν μόνο δύο. Οι υπόλοιπες θα είναι μόνο διαφυγής, δηλαδή θ’ ανοίγουν μόνο από μέσα. Αυτό σημαίνει ότι θα ελέγχουμε την κίνηση ποιοι μπαίνουν μέσα στο Νοσοκομείο όπως παραβατικοί, μικροπωλητές κ.α. Σήμερα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Από την επόμενη εβδομάδα μπαίνει εργολάβος για να τοποθετήσει συρματόπλεγμα ώστε να βγάλουμε έξω και τ’ αδέσποτα σκυλιά», επισήμανε ο κ. Πισιμίσης.

Τέλος ερωτηθείς σχετικά με την απουσία παιδοογκολόγου από το ΠΓΝΠ ένα θέμα που του επισήμαναν και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου «Φλόγα» κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν ο κ. Πισιμίσης ανέφερε μεταξύάλλων:

«Δεν είναι και τόσο εύκολο να λυθεί. Εγώ θα το προωθήσω, ελπίζω ότι θα βρω ευήκοα ώτα και στην Υγειονομική Περιφέρεια και στο Υπουργείο όπου, ότι έχω ζητήσει, δεν μου έχουν αρνηθεί ποτέ τίποτα. Το θέμα όμως είναι: Υπάρχει ενδιαφερόμενος παιδοογκολόγος στην περιοχή για να έρθει ως επικουρικός; Γιατί μην νομίζετε ότι θα ξεκινήσει κανείς από τη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα για να κατέβει στην Πάτρα, δεν το κάνουν συνήθως αυτό. Εγώ θα το προσπαθήσω, ελπίζω να το καταφέρουμε.».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις