Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

JUNIOR CLASS CHEF: Σχολή Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής για παιδιά, απ’ το Εκπαιδευτικό Συγκρότημα ΒΕΡΓΗ

JUNIOR CLASS CHEF: Σχολή Μαγειρικής-Ζαχα...

Σπουδάζεις από παιδί, μαγειρεύοντας και παίζοντας!

Η πρώτη Σχολή Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής για Παιδιά στην Πάτρα, δημιουργήθηκε με την υπογραφή του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΒΕΡΓΗ, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με καταρτισμένους εκπαιδευτές. Έναρξη 22/10.

Μετά τα δύο πρώτα «KIDS Cooking Classes – Μαθαίνουμε να τρώμε υγιεινά», που εμπνεύστηκε και διοργάνωσε με επιτυχία η ομάδα του juniorsclub.gr, το επόμενο βήμα για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 του Εκπαιδευτικού Συγκροτήμτος ΒΕΡΓΗ είναι η Σχολή «JUNIOR CLASS CHEF ΒΕΡΓΗ», μία εντελώς νέα σχολή, βασισμένη σε θεμέλια και αρχές του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος ΒΕΡΓΗ, που θα λειτουργεί ανεξάρτητα σε δικό της ξεχωριστό χώρο, επί της οδού Πουκεβίλ.

Πρόκειται για μία Σχολή Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής για Παιδιά ηλικίας 5 έως 14 ετών, όπου μέσα από τις αρχές της γαστρονομίας (τις οποίες θα διδάσκει ο Executive Chef Παρασκευάς Δρές) σε συνδυασμό με το δημιουργικό παιχνίδι (το οποίο θα αναλάβουν έγκριτοι παιδαγωγοί), τα παιδιά θα μυηθούν στην διατροφική κουλτούρα, θα κατανοήσουν τις τροφές και θα εξοικειωθούν με τις πηγές βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Τα παιδιά μαγειρεύουν και παίζουν ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν να τρώνε υγιεινά, δημιουργώντας φαγητά και γλυκά με πρωτογενείς πρώτες ύλες.

Το πρόγραμμα διαρκεί δύο ώρες κάθε Σάββατο πρωί (11:00 – 13:00) και περιλαμβάνει Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Δημιουργική Απασχόληση, Ενημέρωση, Γνώση, Διδασκαλία καθώς και Κατανάλωση όλων των λιχουδιών που θα παρασκευάζονται κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.
Το πρόγραμμα στοχεύει στο να μάθουν τα παιδιά να μαγειρεύουν, να φτιάχνουν γλυκά, να ψήνουν, να ζυμώνουν, να κόβουν, να ανακατεύουν, να επεξεργάζονται σωστά τις πρώτες ύλες. Παράλληλα φιλοδοξεί να διδάξει στα παιδιά πως να συνεργάζονται ώστε να εκτελούν σωστά τις εντολές του chef, να δημιουργούν μόνα τους ολοκληρωμένα πιάτα, να κινούνται σωστά και με ασφαλή τρόπο στην κουζίνα, να γεύονται, να μασάνε και να καταπίνουν σωστά.

Παρακολουθώντας το «JUNIOR CLASS CHEF ΒΕΡΓΗ», ένα παιδί δημοτικού διδάσκεται επίσης έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, την αξία των διατροφικών κατηγοριών (πρωινό – πρόγευμα – δεκατιανό – μεσημεριανό – απογευματινό – βραδινό), την διατροφική πυραμίδα και τα μυστικά της, ακόμα και τρόπους συμπεριφοράς που σχετίζονται με τη διατροφή, από το πώς να κάθεται στο τραπέζι και να χρησιμοποιεί το μαχαιροπίρουνο, μέχρι κανόνες και οδήγίες που αφορούν την ώρα του φαγητού.

Το μηνιαίο κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 25 ευρώ ανά παιδί (ή 40 ευρώ για δύο παιδιά) και πέρα από την εκπαίδευση καλύπτει όλα τα έξοδα για τις πρώτες ύλες, την ενδυμασία και τον απαραίτητο εξοπλισμό, τα σκεύη που θα χρησιμοποιούνται από τα παιδιά, αναλώσιμα του μαγειρέματος και του σερβιρίσματος. Σημειώνεται πως κατά το πρόγραμμα χρησιμοποιούνται ισορροπημένες διατροφικά συνταγές, ειδικά προσαρμοσμένες για την υλοποίηση τους από τα παιδιά, οι οποίες δίνονται αναλυτικά στους γονείς και επισημαίνεται η σχολαστική αντισηπτική απολύμανση των πάγκων και των χεριών των παιδιών με επιλεγμένα αντισηπτικά προϊόντα.

Πληροφορίες – εγγραφές: 2610.341.000 (ΒΕΡΓΗ Εκπαίδευση για Όλους – Ζαΐμη 21 και Ρήγα Φεραίου, 1ος όροφος, Πάτρα.

vergi.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά