Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ, ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

ΦΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ, ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ Ε...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το άλμπουμ των 40 χρόνων

Πήγαμε Τετάρτη βραδάκι στα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης για τα 40χρονα του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών, που έγιναν σε «οικογενειακό» κλίμα χαμηλών τόνων, αφού ανταποκρίθηκαν κυρίως παλιότερα μέλη, συνεπείς φίλοι και οι κυρίες της διοίκησης. Ο εορτασμός θα διαρκέσει άλλωστε ένα τετραήμερο με πομπές στην πόλη την Παρασκευή, έκθεση ζωγραφικής στο Επιμελητήριο, διάλεξη για την παράδοση του γνωστού καθηγητή- ερευνητή Λάμπρου Λιάβα στη Διακίδειο και μεγάλη χορευτική παράσταση με τίτλο «Η Ελλάδα σε κύκλο» στο Συνεδριακό το Σάββατο. Φινάλε με ξενάγηση στην Achaia Clauss και δεύτερη διάλεξη του Λιάβα στη Veso Mare την Κυριακή.

Η έκθεση οπτικοακουστικού υλικού έχει βέβαια αναδρομικό χαρακτήρα με αφετηρία την επανίδρυση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών από την Ολίβια Σώκαρη το 1976. Στην αριστερή πτέρυγα της Αγοράς Αργύρη πάνω σε μαύρο χαρτόνι παρουσιάζονται σε χρονολογική διάταξη  το φωτογραφικό αρχείο του λυκείου, με το ανθρώπινο δυναμικό του σε ποικίλες εκδηλώσεις, εμφανίσεις, αποστολές στο εξωτερικό κλπ Εκείνοι που είχαν ενταχθεί στους κόλπους του, αναπολούν μπροστά στις εικόνες άλλες εποχές εντοπίζοντας τον εαυτό τους και ταυτόχρονα βλέπουν να «μεγαλώνουν» όλοι οι άνθρωποι του λυκείου μπροστά στο φακό. Ανοίγεις ουσιαστικά ένα άλμπουμ γεμάτο προσωπικές μνήμες.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος Κατερίνα Πολυκρέτη στο χαιρετισμό της, «θέλαμε να περάσει από μπροστά μας όλη η ζωή του Λυκείου σαν κινηματογραφική ταινία». Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης επιλεγμένα βραβεία, λαικές φορεσιές και βίντεο. Θα συνεχιστεί ως την ερχόμενη Κυριακή με ωράριο 9-1 το πρωί και 5-8 το βράδυ. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Αλέξη Φραγκούλη και η επιλογή των εκθεμάτων της Σοφίας Διαμαντοπούλου.

*Θυμίζουμε πως το Λύκειο  Ελληνίδων Πατρών εδρεύει πια στο κτίριο της οδού Σατωβριάνδου, λειτουργώντας κάθε βράδυ τα τμήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά, εφήβους, φοιτητές, ενήλικες, παραδοσιακού τραγουδιού για μικρούς και μεγάλους αλλά και τα μαθήματα ζωγραφικής, χειροτεχνίας, οικοτεχνίας, μουσικοκινητικής. Ο κόσμος που συχνάζει εκεί φθάνει τα 400 άτομα κάθε ηλικίας.  Στους δυο ορόφους στεγάζονται οι αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία και το περίφημο βεστιάριο του Λυκείου. Όπως πάντα, το Λύκειο αγωνίζεται για την ευαισθητοποίηση της πατραϊκής κοινωνίας και κυρίως της νεολαίας, στα θέματα του ελληνικού παραδοσιακού πολιτισμού, ώστε καθένας να προσεγγίσει στο μέγιστο βαθμό τις ρίζες του. Πρόεδρος του Δ.Σ είναι η κ. Κατερίνα Πολυκρέτη και αντιπρόεδρος η κ. Ράνια Χριστιά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View