Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας: Να αποτραπεί ο σχεδιασμός των τροϊκανών και της Κυβέρνησης για λεηλάτηση του ειδικού μισθολογίου των γιατρών

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας: Να αποτ...

Η περαιτέρω υποβάθμιση των μισθών θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απαξίωση τον κλάδο και την αξιοπρέπειά του

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας σε κείμενο της παραθέτει τις αποφάσεις της σχετικά με το θέμα του ιατρικού μισθολογίου. Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου/ ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΔΣ Τάσο Γιακουμή και τον γραμματέα Γιώργο Ευφραιμίδη, οι καταρρακωμένες απολαβές των γιατρών στα νοσοκομεία και τα ΠΕΔΥ-ΚΥ, έχουν οδηγήσει το έντιμα και σκληρά εργαζόμενο στοιχείο τους σε οικτρή κοινωνική και οικονομική κατάσταση.

Η προοπτική δε, του παγώματος της απόδοσης των μισθολογικών εξελίξεων και ωριμάνσεων του 3ουμνημονίου για δυο χρόνια από την 1/1/2017, μαζί με τις ήδη καταγεγραμμένες μειώσεις λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και την εκτίναξη της φορολογίας εισοδήματος, οδηγεί σε μειώσεις πάνω από 50% των μισθών και των εφημεριών απ' ότι ίσχυε στην αρχή της κρίσης..

2. Η οικονομική εξαθλίωση των νοσοκομειακών γιατρών τον καιρό των μνημονίων, μαζί με την πολιτική των μηδενικών προσλήψεων, τη διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη σκλήρυνση των συνθηκών άσκησης της καθημερινής δουλειάς, έχουν συμβάλλει στη μετανάστευση των νέων γιατρών, που τόσα πλήρωσε ο Έλληνας πολίτης για την παραγωγή τους, οδηγώντας δομές υγείας σε κίνδυνο αναστολής λειτουργίας. Η περαιτέρω υποβάθμιση των μισθών θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απαξίωση τον κλάδο και την αξιοπρέπειά του.

3. Η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις πρέπει να συντονιστούν και να οργανωθούν για να αποτραπεί ο σχεδιασμός των τροϊκανών και της Κυβέρνησης για λεηλάτηση του ειδικού μισθολογίου των νοσοκομειακών γιατρών προκειμένου να βγουν τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου. Τα καθοδηγούμενα δημοσιεύματα για “προσωπικές διαφορές” και άλλα τινά παρόμοια με το ασφαλιστικό, προοιωνίζουν μια επικίνδυνη κατάσταση εν όψει της 2ης αξιολόγησης, πράγμα που επιτείνει η μη ανταπόκριση της αίτησης συνάντησης της ΟΕΝΓΕ με το Υπ. Οικονομικών. Ας μην ξεχνάμε ότι οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, είναι κι αυτές αντικείμενο της ίδιας “αξιολόγησης”.

Αυτός ο αγώνας δε μπορεί να ξεχωρίσει από την απαίτηση Άμεσων και Μαζικών προσλήψεων γιατρών και εργαζομένων στο χώρο της υγείας, μείωση του ωραρίου δουλειάς, κεντρικό σχεδιασμό των αναγκών των πολιτών στην υγεία με δημόσιες και δωρεάν παροχές, δημιουργία σύγχρονης και καθολικής δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημιουργία αυτόνομων ΤΕΠ και ό,τι άλλο χρειάζεται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των δομών και την αντιστροφή της μετανάστευσης του επιστημονικού μας δυναμικού.

Κι αυτά, είναι προφανές ότι δε χωρούν στο ζουρλομανδύα των μνημονίων και της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής που εκφράζουν αυτά κι αυτοί που τα εφαρμόζουν, όποια επικοινωνιακά χαρτιά κι αν παίζουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις