Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το διεθνές συνέδριο «Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος» από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Το διεθνές συνέδριο «Η αρχαία Ελλάδα και...

Στόχος του η περαιτέρω διερεύνηση των προοπτικών επίδρασης της αρχαιοελληνικής σκέψης στον σύγχρονο κόσμο

Το διεθνές συνέδριο «Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος», που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιό μας, και ουσιαστικά από τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Στ. Παϊπέτη, τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην αρχαία Ολυμπία, στις 28-31 Αυγούστου 2016.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η περαιτέρω διερεύνηση των προοπτικών επίδρασης της αρχαιοελληνικής σκέψης στον σύγχρονο κόσμο, μέσα από την ίδρυση ενός διεθνούς Κέντρου με την επωνυμία «Ίδρυμα Επιστημών και Ελληνικών Αξιών».

Η πρωτοβουλία της Ίδρυσης αυτού του Κέντρου ανήκει στην Πρόεδρο του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και Πρέσβυ της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, κ. Παναγοπούλου Κατερίνα.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια του Συνεδρίου προσπάθησε να καταδείξει πώς ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός μπορεί να απαντήσει σε σύγχρονα επιστημονικά ερωτήματα και να δώσει λύση στην αξιακή κρίση, να προβληθεί η «κρυμμένη» ακόμη γνώση των αρχαιοελληνικών επιτευγμάτων, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός, μετασχηματιζόμενος προοδευτικά, να επιδράσει σ' όλη την γνωσιακή πλατφόρμα, όχι μόνο στο στενό πλαίσιο της επιστημονικής κοινότητας αλλά στο ευρύτερο κοινωνικό πλέγμα.

Στον διάλογο αυτόν συμμετείχαν επίλεκτα μέλη της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας, από όλες τις επιστημονικές περιοχές, που προσήλθαν στον εμβληματικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας για να λάβουν μέρος στις εργασίες του συνεδρίου.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλος ενώ προσφώνησαν η Πρύτανις του Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος του συνεδρίου, Ομότιμος Καθηγητής Στ. Παϊπέτης, ο Α' Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Frans Timmermans, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο Ακαδημαϊκός κ. Α. Κουνάδης, η Πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης κ. Κ. Παναγοπούλου, η οποία και ανήγγειλε την ίδρυση του «Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Πατρών-Σε επίπεδο καθηγητών και εργαστηρίων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις