Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ομόφωνη αποδοχή του σχεδίου της κυβέρνησης για το θαλάσσιο μέτωπο από το Δημοτικό Συμβούλιο

Πάτρα: Ομόφωνη αποδοχή του σχεδίου της κ...

Συγκεκριμένες παρατηρήσεις και προτάσεις επ’ αυτού στο χθεσινό Συμβούλιο

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, με θέμα το σχέδιο οριστικής παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο Πατρέων, που κατέθεσε η κυβέρνηση. Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί και συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, έκανε δεκτό το σχέδιο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κάνοντας συγκεκριμένες παρατηρήσεις και προτάσεις επ’ αυτού..

Στην απόφαση μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι το προτεινόμενο σχέδιο δεν ικανοποιεί τη συνολική διεκδίκηση για άμεση απόδοση ολόκληρης της λιμενικής ζώνης, από το Διακονιάρη (νέο λιμάνι) έως το Μείλιχο (Αγυιά).

Δεν παραχωρείται άμεσα ένα τμήμα της παραλιακής ζώνης στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, βόρεια του μόλου της Αγίου Νικολάου μέχρι την οδό Θεσσαλονίκης, που προτείνεται να παραχωρηθεί όταν κατασκευασθεί το εμπορικό τμήμα του λιμανιού.

Η πρόταση της κυβέρνησης για οριστική απόδοση ενός μέρους του θαλασσίου μετώπου κινείται σε θετική κατεύθυνση. Η αποδοχή της δεν σημαίνει με κανένα τρόπο πως δεν συνεχίζεται ο αγώνας του Πατραϊκού λαού μέχρι να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων του, με την οριστική παραχώρηση και του τμήματος που τώρα δεν παραχωρείται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποδέχεται την πρόταση, απαιτώντας να διατυπωθεί με σαφήνεια στην τελική σύμβαση η δέσμευση του Υπουργού για την παραχώρηση του τμήματος του εμπορικού λιμένα, όταν οι λειτουργίες του μεταφερθούν στο νέο λιμάνι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την πρόταση του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (ΝΟΠ), να συμπεριληφθεί στην οριστική σύμβαση παραχώρησης και ο χώρος του Κολυμβητηρίου του ΝΟΠ, ο οποίος πρέπει να περιέλθει στο Δήμο.

"Ταυτόχρονα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ώστε το ταχύτερο δυνατό η κυβέρνηση, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα, να ολοκληρώσει την οριστική παραχώρηση.

Στην υπάρχουσα πρόταση υπάρχουν αρκετά ζητήματα που χρειάζονται αποσαφήνιση, καθώς επίσης και τεχνικά και νομικά ζητήματα που βλέπουν οι υπηρεσίες του Δήμου μας. Αφορούν την πρόταση του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., όπως αυτή κατατέθηκε και την προτεινόμενη ΚΥΑ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις και τα έργα ανάπλασης ταυτόχρονα με τις διαδικασίες οριστικής παραχώρησης.

Καθοριστικό ζήτημα  για την συνολική ανάπλαση τόσο της παραλιακής ζώνης όσο και του συγκροτήματος του λιμένα, είναι η  χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και η ένταξη  σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτούμε το αυτονόητο, να έχουμε αρωγούς την κυβέρνηση και την Περιφέρεια, για να μπορούμε να προχωρήσουμε στους σχεδιασμούς άμεσα και όχι μετά από την «τυπική» οριστικοποίηση της παραχώρησης."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις