Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Γιουρόπα Λιγκ: Βλέπει ήδη τους ομίλους ο ΠΑΟΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Βλέπει ήδη τους ομίλους ο ΠΑΟΚ

Κέρδισε με 3-0 την Ντιναμό

Ο... αφηνιασμένος στο δεύτερο μέρος ΠΑΟΚ "σκόρπισε" με 3-0 τη Ντινάμο στην Τιφλίδα και "έκλεισε" από απόψε θέση στους ομίλους του Europa League. Λέο Μάτος, Κρέσπο και Περέιρα οι σκόρερ.

Πιο αποτελεσματικό και... κυνικό ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσαν να παρουσιάσουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στο χορτάρι της “Boris Paichadze Dinamo Arena”.

Επί 20 λεπτά στην Τιφλίδα οι “ασπρόμαυροι” προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους, την ώρα που οι αντίπαλοί τους επιχειρούσαν με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτούν το άγχος τους. Χωρίς καμία συνοχή στην ανάπτυξη και με αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να κυκλοφορήσει, ενώ και στα μετόπισθεν δεν έδειχνε ιδιαίτερη σταθερότητα σε κάθε επίσκεψη της Ντινάμο.

Στο 15’ ο Τσαντουρασβίλι σούταρε ψηλά άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο δραστήριος Τζιγκάουρι έφτασε μέχρι το όριο της περιοχής, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Γλύκου.

Ο “Δικέφαλος”... χτύπησε από το πουθενά και από στημένη φάση κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία στο σκορ. Ο Γκάρι Ροντρίγκες εκτέλεσε κόρνερ, ο Λέο Μάτος κινήθηκε σαν... σκιά στην πλάτη της άμυνας της Ντινάμο και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Σκρίμπε για το 0-1.

Το γκολ όχι μόνο έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ αλλά άλλαξε αυτομάτως και την εικόνα του ματς. Με τη ψυχολογία στα ύψη από την επίτευξη του πολύτιμου εκτός έδρας γκολ οι παίκτες του Ίβιτς απέκτησαν σιγουριά στο παιχνίδι τους και έγιναν το αφεντικό της αναμέτρησης.

Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα “άγγιξαν” το 0-2 όταν ο Ροντρίγκες γύρισε από τα αριστερά, ο Κλάους έκανε το πλασέ στην κίνηση όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Η Ντινάμο επιχείρησε να αντιδράσει και αφού στο 29’ το σουτ του Τζιγκάουρι κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου, επτά λεπτά αργότερα ο Παπουνασβίλι έκανε ωραία ενέργεια και σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με αλλαγή (Κάνιας αντί Χαρίση) αλλά και τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Πέντε λεπτά μετά από το πρώτο σφύριγμα ο Γκάρι Ροντρίγκες βρέθηκε απέναντι από τον Σκρίμπε όμως, το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο τερματοφύλακας της Ντινάμο έσωσε. Οι παίκτες του Ίβιτς έδειχναν και ήταν κυρίαρχοι.

Εγκλώβισαν τους αντιπάλους τους και τους υποχρέωσαν σε ανούσιο παιχνίδι ενώ από το 60’ και μετά έβαλαν... επικίνδυνα το πόδι στο γκάζι. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ πέρασε στο ματς τον Μπίσεσβαρ στην θέση του Σακχόφ και η ομάδα απέκτησε ακόμα περισσότερη φρεσκάδα μεσοεπιθετικά και στο 71’ “κλείδωσε” τη νίκη με φάση καρμπόν με το πρώτο γκολ. Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε κόρνερ, ο Τζαβέλλας έκανε... μαγικό τακουνάκι – ασίστ στον Κρέσπο, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα για το 2-0.

Η δουλειά είχε γίνει αλλά οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι προσεκτικοί και με εξαίρεση την δύσκολη απόκρουση του Γλύκου στο μακρινό σουτ του Τζιγκάουρι, κράτησαν τους Γεωργιανούς μακριά από την περιοχή τους. Στο 81’ ο Φακούντο Περέιρα πέρασε στο ματς στην θέση του Κάμπος και δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός ολοκλήρωσε το... πάρτι της ομάδας του και ουσιαστικά “σφράγισε” την είσοδο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Ο Μπίσεσβαρ έκανε εξαιρετική ενέργεια και σέντρα από τα αριστερά και ο Περέιρα με κεφαλιά “ψαράκι” διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ντιναμό Τιφλίδας (Γιουράι Γιάμπαρεκ): Σκρίμπε, Λομπζάνιτζε (58’ Τεβτσάτζε ), Ρενέ Σάντος, Αμισουλασβίλι, Κελίτζε, Παρουνασβίλι, Τσιντσάτζε (70’ Μίκελ Αλβάρο), Τζιγκάουρι, Κιτεϊσβίλι, Τσαντουρισβίλι, Παπουνασβίλι (63’ Ντβαλισβίλι).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ (68’ Μπίσεσβαρ), Χαρίσης (46’ Κάνιας), Τζάλμα Κάμπος (81’ Φακούντο Περέιρα), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλο: Στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Φίλιππος Καραμπέτσος

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports