Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Ελλάδα χάνει τα χρυσά μυαλά της...

Η Ελλάδα χάνει τα χρυσά μυαλά της...

Του Βασίλη Βλασταρά

Η οικονομική κρίση των τελευταίων έξι ετών που διανύει η χώρα μας φαίνεται ότι έχει γίνει η αιτία ενός μεγάλου μεταναστευτικού κύματος κυρίως νέων ανθρώπων, που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.

Σχεδόν πάνω από 500.000 Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα μας προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Ο μεγάλος αυτός αριθμός  περιλαμβάνει κυρίως νέους ανθρώπους, με προσόντα, εργασιακή και εκπαιδευτική κατάρτιση.

Νέοι άνθρωποι που θέλησαν να καινοτομήσουν, να επιχειρήσουν, να κατακτήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους στην Ελλάδα των Capital Controls και της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτης της ανεργίας.

Η έλλειψη σχεδιασμού αναπτυξιακής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας, καταδικάζει τους νέους Έλληνες στη «φυγή» από τη χώρα τους, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει μια συνεχή διαρροή «μυαλών» και να βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο μεγάλο μεταναστευτικό κύμα αξιόλογων και μορφωμένων νέων.

Το μεταναστευτικό κύμα που έχει δημιουργηθεί υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας μας και στερεί το πιο πολύτιμο και δυναμικό «κεφάλαιο» για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της Ελλάδας  τα επόμενα χρόνια.

Είναι αναγκαίο να υπάρξουν πολιτικές που θα κρατήσουν τους νέους στην Πατρίδα μας , που θα αξιοποιήσουν τα «χρυσά μυαλά» της χώρας μας προς όφελος της, που θα δώσουν το έδαφος στους νέους ανθρώπους να κατακτήσουν τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους σε αυτήν.

Η στροφή στην επιχειρηματικότητα, η απελευθέρωση της αγοράς, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η μείωση της φορολογίας και οι μεταρρυθμίσεις με στόχο την αντιμετώπιση των παθογενειών του ελληνικού κράτους (γραφειοκρατία-πολυνομία), είναι μερικές από τις πολλές λύσεις, που αποτελούν την κινητήριο δύναμη που χρειάζεται η χώρα μας για να βγει από την οικονομική κρίση και να μπορέσουν οι νέοι να μείνουν σε μια χώρα με παρόν και κυρίως με μέλλον.

Οι δυσκολίες των ημερών είναι η ευκαιρία μας να αλλάξουμε νοοτροπία και να ανοίξουμε την πόρτα στην ελπίδα και στις νέες προοπτικές, αρκεί να έρθουμε σε οριστική ρήξη με τις νοοτροπίες του «χθες» .

Αντί, λοιπόν, να φεύγουν οι Έλληνες από τη χώρα τους, πρέπει η Ελλάδα να φύγει μπροστά για ένα καλύτερο αύριο!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις