Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΑΘΑΜΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤIΣ ΠΟΠ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ «ΟΡΝΙΘΩΝ»-ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ!

ΠΑΘΑΜΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤIΣ ΠΟΠ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ «ΟΡΝ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σερβετάλης, Λούλης, Μποφίλιου, Καραθάνος μεταμορφωμένοι από τους Beetroot

Tην πολυβραβευμένη σχεδιαστική ομάδα Beetroot της Θεσσαλονίκης εμπιστεύθηκε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για το ντεμπούτο της στην Επίδαυρο με «Ορνιθες». Με σκηνοθέτη το Νίκο Καραθάνο, που έχει συνδεθεί με την αιρετική θεατρική  πρωτοπορία των τελευταίων ετών, κάνει μια εικονοκλαστική «προώθηση» εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες στον Αριστοφάνη. Οι γνωστοί πρωταγωνιστές Αρης Σερβετάλης, Χρήστος Λούλης, Αγγελος Παπαδημητρίου μαζί με την τραγουδίστρια Νατάσα Μποφίλιου και τον ίδιο τον Καραθάνο έχουν μεταμορφωθεί σε «καρτουνίστικα» πουλιά με εκτυφλωτικά χρώματα.

 

 

Η παράσταση «Ορνιθες» ανεβαίνει στις 19-20 Αυγούστου στην Επίδαυρο σε μετάφραση Γιάννη Αστερή, σκηνικά–κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, μουσική Αγγελου Τριανταφύλλου, φωτισμούς Σίμου Σαρκετζή, κίνηση Αμαλίας Mπένετ και live μπάντα, για να μεταφέρει το κοινό μακριά από την τυρανία του επίγειου κόσμου στο ουράνιο βασίλειο του παραμυθιού. Στο θίασο συναντάμε επίσης και άλλα περιζήτητα ονόματα της νέας γενιάς όπως τις Αλεξάνδρα Αϊδίνη και  Έμιλυ Κολιανδρή. (Ως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί μεταφορά του θιάσου στην Πάτρα, σκεφτείτε λοιπόν το ταξιδάκι προς την αργολική γη).

 

Το Betroot Design Group υπέγραψε την πολυσυζητημένη έκθεση «The Greek Monsters» που ταξίδεψε από το Μουσείο Μπενάκη σε μουσεία  Γερμανίας, Γαλλίας, Σερβίας, για να καταλήξει σε Νέα Υόρκη και Σικάγο. Πραγματοποίησε και τις  εκθέσεις The «Error» και «Eros» στην αίθουσα της γκαλερίστας Αγγελικής Αντωνοπούλου (2012, 2013).  Εχει συνεργαστεί με το υπουργείο τουρισμού, οινοπαραγωγικές εταιρείες, πολιτιστικούς χώρους της Θεσσαλονίκης, ξενοδοχεία, media όπως η Athens Voice κ.α.  Και μόνο η συμβολή τους στις «Ορνιθες» μας προιδεάζει πως θα δούμε κάτι πολύ φρέσκο και ανατρεπτικό, μακριά απο αισθητικά κλισέ στο αρχαίο δράμα. Το σύνθημα της όλης παραγωγής; «Η Στέγη πετάει στην Επίδαυρο με τα πιο κωμικά πουλιά του Αριστοφάνη».  Τί πιο άμεσο και μη σοβαροφανές;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View