Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

KOΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΛΕΧΟΥ, ΘΡΑΣΚΙΑ, ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ. ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ

KOΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Με κορώνα στην καρδιά

Kυριολεκτικά το αδιαχώρητο τη χθεσινοβραδινή Κυριακή στο Royal της Ακτής Δυμαίων, αφού πάνω από 600 άτομα-κυρίως γυναίκες- ανταποκρίθηκαν στο φιλανθρωπικό κάλεσμα της Ενωσης Γυναικών Πάτρας με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας, στόχο την ενίσχυση του Καραμανδανείου  και επίσημους προσκεκλημένους το πριγκιπικό ζεύγος της Σερβίας. Με τις προσκλήσεις του event «sold out» ένα διήμερο πριν, γέμισαν όλα τα καθίσματα και υπήρξε κόσμος που έμεινε όρθιος, τιμώντας το ιδιαίτερα συγκινητικό πρόγραμμα με τις ομιλίες και τα μουσικά live. H απλότητα, η ευγένεια και η γνήσια διάθεση προσφοράς της πριγκίπισσας Αικατερίνης αλλά και οι εξ Αθηνών λαμπερές παρουσίες των Κατερίνας Λέχου, Ράνιας Θρασκιά, Κατερίνας Καινούριου κυριάρχησαν στον απόηχο της επόμενης μέρας, για μια εκδήλωση που πραγματικά «αγκαλιάστηκε»  πληθωρικά, διαρκώντας ως τα μεσάνυχτα στο Royal και καταλήγοντας σε κλειστό δείπνο στο «Πόρτο Ρίο» ως τις 3 το πρωί!

Σε φορτισμένο κλίμα κύλησε η βραδιά, με πολλές γνωστές κυρίες της πόλης παρούσες, είτε ως μέλη και φίλες της Ενωσης Γυναικών, είτε εκπροσωπώντας άλλα σωματεία, είτε απλά  ευαισθητοποιημένες για το Καραμανδάνειο. Αν εξαιρέσουμε την καθυστέρηση της έναρξης για περίπου μια ώρα λόγω της αργοπορημένης άφιξης του πριγκιπικού ζεύγους και κάποιες ομιλήτριες που μακρυγόρησαν, το κοινό πραγματικά απόλαυσε την όλη διοργάνωση. Επί σκηνής εμφανίστηκαν η Βυζαντινη Χορωδία Σπ. Σκιαδαρέση, η Παιδική Χορωδία της Πολυφωνικής με μαέστρο την Ελένη Παπαδοπούλου και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόδων με τον πατρινό τενόρο Νικόλα Καραγκιαούρη σε διεύθυνση Βάγιας Ζεππάτου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Η πριγκίπισσα δάκρυσε απαγγέλοντας ποιήμα που της θύμισε τη δική της μητέρα και ξεσηκώθηκε από το σέρβικο τραγούδι-έκπληξη που της επεφύλαξε η Πολυφωνική. Απηύθυνε μήνυμα αλληλεγγύης μεταξύ του ελληνικού και του σερβικού λαού, ως επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού «Life Line». Η πρωθιέρεια της Ολυμπιακής Φλόγας Κατερίνα Λέχου μάγεψε τους παρευρισκομένους σε απαγγελία με το απόσπασμα από την «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της προέδρου της Ενωσης Γυναικών Πάτρας Αννας-Μαρίας Ρογδάκη που ευχαριστεί πολύ τη  Ράνια Θρασκιά και τον Κωνσταντίνο Φλαμή για την παρουσίαση, τον Όμιλο Ρέστη και την παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου για τη συμβολή τους (και την επικοινωνιακή προώθηση της όλης εκστρατείας για το Καραμανδάνειο στην πρωτεύουσα), καθώς και τους  χορηγούς  Ενόρασις, Unisol, Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών.  «Το μόνο παιδιατρικό νοσοκομείο εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής αξίζει να εκσυγχρονιστεί γιατί τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας, αξίζουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη,οπότε σαν γονείς αλλά και σαν πατρινοί πολίτες έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε το έργο του Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Διοικητικού Προσωπικού του Νοσοκομείου που καθημερινά υπερβάλει εαυτόν» διαμηνύει η Ενωση Γυναικών Πάτρας.

 

Ανάμεσα στις κυρίες που παρευρέθηκαν ήταν οι Λιωλιώ Κολυπέρα, Σίσσυ Λιούτα, Αναστασία Μανωλοπούλου, Νανά Πατρώνη, Μαριάννα Σταματιάδου, Αννα Σπηλιωτακάρα. Επίσης ήρθαν από την Αθήνα ο διευθυντής του περιοδικού O.K, Νίκος Γεωργιάδης και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κι εκδηλώσεων Χάρης Σιανίδης. Ακολούθησε κλειστό δείπνο στο «Πόρτο Ρίο» όπου έμειναν η Αικατερίνη και ο Αλέξανδρος της Σερβίας για να αναχωρήσουν τη Δευτέρα από το ελικοδρόμιο για νέο ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Τους συνόδευαν η αδελφή της πριγκίπισσας Μπέτυ Ρουμελιώτη, η υπεύθυνη του γραφείου Life Line, Νάντια Ζαχαράκη καθώς και το μέλος του οργαισμού, δούκισσα του Μίλτον Ρόη Κωνσταντά. Η Αικατερίνη ανέφερε πως θα ξανάρθει για να προσφέρει γιατί η κορώνα δεν βρίσκεται στο κεφάλι αλλά στην καρδιά»

ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ

 

Νωρίτερα τη Δευτέρα  επισκέφθηκαν το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων για να μοιράσουν δώρα στους μικρούς ασθενείς. Εκεί δυστυχώς η πριγκίπισσα διαπίστωσε η ίδια την κακή κατάσταση του κτιρίου και τις ελείψεις σε εξοπλισμό. (Στην ουσία σοκαρίστηκε και οργίστηκε με την όλη εικόνα καλώντας τους πολίτες επιτέλους να «κάνουν κάτι», ενώ σχολίασε πως πρέπει να κινητοποιηθεί και κόσμος που ζει και έχει προκόψει στο εξωτερικό).Υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει και πάλι στην Πάτρα με «γεμάτα τα χέρια», ενώ  δεσμεύτηκε να παραχωρήσει άμεσα δυο καθοριστικά μηχανήματα. Δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει την αν. διοικήτρια Κατερίνα Γατοπούλου και το προσωπικό του Νοσοκομείου για τη θερμή υποδοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View