Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόψε ο Ακάθιστος Ύμνος στην Παναγία - Στην Ευαγγελίστρια ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Απόψε ο Ακάθιστος Ύμνος στην Παναγία - Σ...

Στις 19.00 το απόγευμα

Απόψε Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 αναμένεται να γεμίσουν από πιστούς οι ιεροί ναοί καθώς τελείται η ακολουθία των τελευταίων Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, ο Ακάθιστος Ύμνος.  Πρόκειται για ένα από τα πιο λαοφιλή ποιήματα της ελληνορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης και ένα φιλολογικό «μνημείο» άφταστης τελειότητας.

Είναι ένας ύμνος προς την Παναγία, που, όταν ψάλλεται στις εκκλησίες (απόψε ψάλλονται και οι τέσσερις στάσεις των Χαιρετισμών) στη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προκαλεί ρίγη αληθινής συγκίνησης, μεγάλης ευλάβειας  και πνευματικής ανάτασης στους πιστούς. Ονομάστηκε «Ακάθιστος Ύμνος» ακριβώς επειδή, όταν ψάλλεται, το εκκλησίασμα στέκεται όρθιο.

Απόψε για τους τελευταίους Χαιρετισμούς ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα βρίσκεται μετά τις 19.00 στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών στην οδό Μαιζώνος όπου και θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Όσο για τον τελευταίο Κατανυκτικό εσπερινό της φετινής Σαρακοστής, θα τελεστεί προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στις 18.00 επίσης στο ναό της Ευαγγελίστριας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις