Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αύξησε τα επίπεδα συναγερμού η ΕΛ.ΑΣ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες

Αύξησε τα επίπεδα συναγερμού η ΕΛ.ΑΣ μετ...

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί

Σε αύξηση του επιπέδου συναγερμού για τρομοκρατική απειλή προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, χθες το πρωί, στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκαν για να αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Επισήμως, κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόνιζαν ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας καθώς και ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για σχέδια επιθέσεων επί ελληνικού εδάφους. Ανεπισήμως, ωστόσο, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για αύξηση του επιπέδου συναγερμού και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Ειδικότερα, αξιωματικός που συμμετείχε στην πρωινή σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ότι ελήφθη απόφαση για ενίσχυση των μέτρων φύλαξης ξένων στόχων, όπως είναι οι πρεσβείες, τα μέλη διπλωματικών αποστολών και οι εταιρείες ξένων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Είπε ακόμη ότι έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης αποφασίστηκαν για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αλλά και το λιμάνι του Πειραιά, όπου εξάλλου παραμένουν εγκλωβισμένοι αρκετές χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε συνέντευξή του στην «Κ» την 7η Φεβρουαρίου, ο αστυνομικός διοικητής του αεροδρομίου, Μιχάλης Σδούκος, είχε αποκαλύψει ότι μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι είχε τεθεί σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο ασφαλείας στο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς και ότι είχαν πραγματοποιηθεί ασκήσεις ετοιμότητας με σενάρια βομβιστικών επιθέσεων στο κεντρικό terminal του αεροδρομίου. Χθες, μετά την πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη όλων των φορέων του αεροδρομίου (αστυνομίας, υπαλλήλων security και αεροπορικών εταιρειών) κατά την οποία αποφασίστηκε η ενεργοποίηση επιπλέον ομάδων ανίχνευσης εκρηκτικών (Κ9) και ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) στον χώρο αναχωρήσεων του «Ελ. Βενιζέλος».

Μετά τις νέες «τυφλές» επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα, η ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται σε αύξηση της αστυνόμευσης και σε χώρους συνάθροισης κόσμου, όπως οι δημοφιλείς αρχαιολογικοί χώροι της Αθήνας αλλά και τα μεγάλα shopping malls του λεκανοπεδίου. Προσπάθειες γίνονται και για την επιτήρηση χώρων όπου συγκεντρώνονται μετανάστες και υπάρχει ανησυχία για πιθανή ριζοσπαστικοποίησή τους.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των «ειδικών» υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται, μεταξύ άλλων, αυτοσχέδιοι λατρευτικοί χώροι και τα κέντρα κράτησης και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Τέλος, τα ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα φύλαξης σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ που είχαν ληφθεί μετά τις καταδρομικές επιθέσεις κουκουλοφόρων πρόκειται να διατηρηθούν για το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης όμοιας με εκείνη που σημειώθηκε στο σταθμό Μπαλμέκ των Βρυξελλών. Το έκτακτο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. θα διατηρηθεί σε ισχύ για τουλάχιστον 15 ημέρες και στη συνέχεια αναμένεται να αναθεωρηθεί.
Αρμόδιοι αξιωματικοί διευκρίνιζαν χθες ότι δεν υπάρχει κάποιο εύρημα που να συσχετίζει τα χθεσινά γεγονότα του Βελγίου με την Ελλάδα. Επιβεβαίωσαν, ωστόσο, δημοσίευμα στον βρετανικό Τύπο, σύμφωνα με το οποίο ο συνεργός του Σαλάχ Αμπντελσλάμ που συνελήφθη την Παρασκευή στο Μόλενμπεκ είχε καταγραφεί την 20ή Σεπτεμβρίου στη Λέρο πριν συνεχίσει το ταξίδι του στη Δυτική Ευρώπη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επόμενη μέρα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες:Με ταξί έφτασαν οι τρομοκράτες στο αεροδρόμιο–Είχαν τις βόμβες σε ...

ΓΣΕΕ: Θλίψη και αποτροπιασμός για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Τραυματίστηκαν δυο Κύπριοι από τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες

H συγκλονιστική εικόνα από Βρυξέλλες που κάνει το γύρο ...

 

Βρυξέλλες: 31 νεκροί και 250 τραυματίες- Βρήκαν βόμβα στο ...

Το σκίτσο του Αρκά για τις Βρυξέλλες - Thebest.gr

Καθημερινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις