Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΠΟΥ ΜΑΣ «ΕΜΕΙΝΑΝ» ΦΕΤΟΣ-ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΑ

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΠΟΥ ΜΑΣ «ΕΜΕΙΝΑΝ» ΦΕΤΟΣ-ΚΑΤΑΓΡ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ρινο-καιροι, σκελετοί, βίδες κ.α.

Οπως κάθε χρόνο, υπήρξαν πληρώματα που με την ευρηματικότητα και τα αναπάντεχα στοιχεία της αμφίεσής τους αλλά και με τα θεαματικά τους άρματα ή τη συνολική τους παρουσία στην τελική παρέλαση της Κυριακής αιχμαλώτισαν το βλέμμα μας. Διαλέξαμε λοιπόν «τα καλύτερά μας» και καταγράψαμε εκείνες τις λεπτομέρειες που αξίζουν χειροκρότημα. Τί σκαρφίστηκαν φέτος οι αμετανόητοι καρναβαλιστές;

Τους είδαμε να φορούν μεταξύ άλλων: καπέλα από τενεκέδες λαδιού, ξυλάκια και άνθη, ψαροκόκαλα και αγκίστρια, διάφανες σακούλες, κεφάλια κότας, πιόνια, κλουβιά, πίνακες μοντέρνας ζωγραφικής, σβούρες, φρου-φρου, αλουμινένια σπιράλ, ροζ φλαμίνγκο, κορνίζες, πουλιά και δέντρα από χαρτόκουτο, sneakers μποτάκια, αερόστατα, γουρονoκεφαλές, αλογάκια, μπρίκια, βίδες με κατατσαβίδια, αιχμηρα κοκκινα ποροσωπεία, ανεμόμυλους, βόμβες κανονιού, καλύματα αμπαζούρ, σουρεάλ μάτια και στόματα, διαστημικά «άλιεν» κοχύλια, παιχνίδια monopoli, φούσκες, βατράχια κλπ

Οι συμμετοχές που «έμειναν» στη μνήμη των περισσότερων ήταν εκείνες με το ολοκληρωμένο θέαμα: Το γκρουπ 222 «Είχε ρινόκαιρο τη μέρα που σε γνώρισα» με τα κεφάλια ρινόκερου ως καπέλα –γλυπτά, την ασπρόμαυρη στολή μεταμοντέρνου αρλεκίνου και το πελώριο άρμα-ρινόκερου που έβγαζε καπνό. Το γκρουπ 97 «Βουντού» με το διπλό άρμα από μαύρους γύπες  και τις μικροκατασκευές δρόμου -σκελετούς που αξιοποίησε «κουρέλια» από πλαστικές μπουκάλες νερού. Η ομάδα 15+31  «Χιονάτοι» που εστίασε σε πολιτική σάτιρα με άρμα τύπου Καρναβαλικού Συνεργείου. Εννοείται το φαντασμαγορικό τελετουργικό πλήρωμα 86 «Cubious» με το συνολικό φουτουριστικό και τελετουργικό concept και τα δυο show άρματα.  Το κεφάτο γκρουπ 120 «Carnavalien» με τη stylish κατάλευκη στολή και την πλατφόρμα-μπαρ με τους εξωγήινους. Η ομάδα 239 "Βρήκαμε το δέντρο, χάσαμε το δασος" που ξεδίπλωσε τη φύση από χαρτόκουτα.


*Παρατηρήσαμε πως οι συμμετοχές ιδιαίτερης αμφίεσης ξεπέρασαν πια την τάση πολυχρωμία με μικροκατασκευές και κολλάζ μικροαντικειμένων πάνω στις στολές κάνοντας στροφή σε πιο clean περιβολές. Πολύ λευκό και ασπρόμαυρο επέστρεψαν. Η πολύ «φλυαρία» κάποτε κουράζει.


*Ολα τα παραπάνω απογείωσαν το Πατρινό Καρναβάλι 2016 και συμπλήρωσαν το φτωχό «μενού» αρμάτων του Δήμου που περιορίστηκε σε μόλις τέσσερα καινούρια, φαντασμαγορικά άρματα (τα χιλιοειδωμένα παιδικά καλύτερα να μην βγαίνουν πλέον καταντούν γραφικά). Χαιρόμαστε επίσης που τα πολυπληθή εμπορικά νεανικά γκρουπ, που πραγματικά επιδικνύουν ντελίριο κεφιού και μεγάλη χαρά, περιορίστηκαν στο τελευταίο μισάωρο ανάκατα, κακοντυμένα και με τα «απαραίτητα» καπνογόνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View