Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Στίβος: Ηρθε η ώρα για δράση και θέαμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού

Στίβος: Ηρθε η ώρα για δράση και θέαμα σ...

Ραντεβού των κορυφαίων, μεταξύ των οποίων και Πατρινοί

Η πρώτη μεγάλη εγχώρια διοργάνωση της σεζόν γίνεται το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Το 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου είναι αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να σημειωθούν εξαιρετικές επιδόσεις. Για  μερίδα αθλητών ο αγώνας είναι η ιδανική ευκαιρία να εξασφαλίσουν το όριο συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Πόρτλαντ.

Για κάποιους άλλους η διοργάνωση που θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους ενόψει της θερινής σεζόν και θα βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις.

Επί κοντώ το αγώνισμα...φωτιά

Οπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με συνέπεια έτσι και φέτος το επί κοντώ αναμένεται να είναι από τα αγωνίσματα που θα κλέψουν την παράσταση. Κι αν στις γυναίκες θα λείπει η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου και η "ασημένια" πρωταθλήτρια Ευρώπης, Κατερίνα Στεφανίδη, που ζει στην Αμερική, στους Ανδρες τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Ο Κώστας Φιλιππίδης συνεπής στο ραντεβού με του με το ελληνικό κοινό, θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει μία επίδοση καλύτερη από το φετινό του 5,77 μ. σε έναν από τους αγώνες προετοιμασίας για τη διοργάνωση του Πόρτλαντ εκεί όπου μεταξύ άλλων θα κληθεί να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε πριν από δύο χρόνια στο Σόποτ.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα όπως κάθε χρόνο την τελευταία εξαετία, έτσι και φέτος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους επικοντιστές του πλανήτη και δικαίως φαντάζει ως ένα από τα φαβορί για μετάλλιο στην διοργάνωση των ΗΠΑ.

Ο Δημήτρης Πατσουκάκης στην ημερίδα που έγινε στις 30 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ έδειξε να βρίσκει το δρόμο του προς τα μεγάλα άλματα. Με 5,60 μ. μπήκε σε τροχιά συμμετοχής σε μεγάλες διοργανώσεις. Στο Πρωτάθλημα θα προσπαθήσει να ξεμπερδέψει από νωρίς με το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κυνηγώντας μια επίδοση πάνω από τα 5,70 μέτρα.  Η τριάδα ...φωτιά του αγωνίσματος κλείνει με τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα στην κατηγορία των Παίδων, Εμμανουήλ Καραλής. Ο νεαρός στις 30/1 ξεπέρασε τα 5,35 μ. κι έπειτα δοκίμασε να βελτιώσει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στην κατηγορία του. Η ευκαιρία αυτή θα του δοθεί και στο Πρωτάθλημα και σε αυτό θα τον βοηθήσει ο συναγωνισμός με τους έμπειρους πρωταθλητές, που θα πάρουν μέρος στον αγώνα.

Οι γρήγοροι...

Ο Λυκούργος Τσάκωνας έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να καθιερώσει το όνομα του ως ένα εκ των κορυφαίων Ελλήνων στα σπρίντερ όλων των εποχών. Ο 26χρονος αθλητής όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα κάνει πέρασμα από το Πρωτάθλημα και όπως όλα δείχνουν θα το συνδυάσει με μια καλή επίδοση. Ο πρωταθλητής των 200 μ. στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά έτρεξε την απόσταση σε 6.67 και βελτίωσε το ρεκόρ του. Είναι σίγουρο πως στο ΣΕΦ οι συνθήκες θα του επιτρέπουν να κυνηγήσει έναν ακόμη καλύτερο χρόνο.

Στο βατήρα για την κούρσα των 60 μ. θα καθίσει και ο Κώστας Δουβαλίδης, που παραδοσιακά καταφέρνει να μπει...σφήνα στους σπρίντερ. Ο πρωταθλητής των ψηλών εμποδίων έχει ωστόσο ως βασικό μέλημα μια καλή εμφάνιση στο βασικό του αγώνισμα, εκεί που πρωτίστως θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό του 7.69. Στα 60 μ. θα κάνει ντεμπούτο ο Παναγιώτης Ανδρεάδης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των Πάνου Τριβυζά και Βίκτωρ Κρεμμύδα.

Στις γυναίκες η Μαρία Γάτου φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί, όχι μόνο για την πρώτη θέση, αλλά και για μια εξαιρετική επίδοση.Η αθλήτρια του Δημήτρη Φιλίνδρα θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν με στόχο μια επίδοση καλύτερη από 7.40. Το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι 7.32, ενώ το ρεκόρ της αθλήτριας 7.29. Στην ίδια κούρσα θα συμμετάσχει η Ελισάβετ Πεσιρίδου με 7.44. Επιδόσεις κάτω από τα 7.50 θα κυνηγήσουν οι Ραφαηλία Σπανουδάκη και Παναγιώτα Βενιέρη, οι οποίες άφησες καλά σημάδια στις ημερίδες, που προηγήθηκαν.

Στα ψηλά εμπόδια το απόλυτο αφεντικό είναι η Πεσιρίδου, που στοχεύει σε μια επίδοση κάτω από το 8.30, της περασμένης εβδομάδας στον Αγιο Κοσμά, αλλά και το 8.29, που είναι το ρεκόρ της.

Ανοιχτή για αρκετούς αθλητές και αθλήτριες θα είναι η υπόθεση νίκη σε 200 μ. και 400 μέτρα. Στους άνδρες ο Γιάννης Λογοθέτης και ο Πάνος Τριβυζάς αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Στις γυναίκες η Ανδριάνα Φέρρα δίχως να έχει κάνει προετοιμασία για τον κλειστό στίβο, θα μπει στον αγώνα με στόχο να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και παράλληλα να διεκδικήσει τη νίκη. Οι Ειρήνη και Αννα Βασιλείου έχουν δηλωθεί να τρέξουν τόσο 200 μ., όσο και 400 μ., όπως επίσης και οι εμποδίστριες Κατερίνα Δαλάκα και Εφη Θεοδώρου.  Στα 400 μ. αναμένεται να συμμετάσχει η πρωταθλήτρια της απόστασης Ευαγγελία Ζυγόρη, αλλά και οι νεαρότερες Αλεξία Πολυκράτη και Βέρα Γρίλλου.

Για την 11η νίκη ο Τσάτουμας

Ο Λούης Τσάτουμας από πέρυσι είναι ο αθλητής με τις περισσότερες νίκες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού θα επιδιώξει να φτάσει στις 11 νίκες στο Πρωτάθλημα, μα πολύ περισσότερο θα επιδιώξει να τις συνδυάσει με μια καλή επίδοση.

Ο αθλητής έχει κάνει φέτος ένας αγώνα με καλύτερο άλμα στα 7,89 μ., επίδοση που θέλει να βελτιώσει. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έχει ως στόχο της σεζόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ντεμπούτο στη σεζόν αναμένεται να κάνει στο ίδιο αγώνισμα ο Γιώργος Τσάκωνας. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή στο ίδιο αγώνισμα του Μιχάλη Μερτζανίδη, του Νίκου Καψή και του νεαρότερου Μίλτου Τεντόγλου.

Στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης θα μπει στον αγώνα έχοντας στο ενεργητικό του εννέα νίκες στη σειρά αγώνων, τις οποίες και θα προσπαθήσει να διευρύνει. Το σερί αυτό θα προσπαθήσει να του σπάσει ο Δημήτρης Μπαλταδούρος, που όπως και ο Τσιάμης, στο πρωτάθλημα θα κάνει τον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν.

Στις γυναίκες η Βούλα Παπαχρήστου δείχνει να επανέρχεται σε μεγάλες επιδόσεις, τόσο στο βασικό της αγώνισμα, το τριπλούν, εκεί όπου στοχεύει σε μια επίδοση πάνω από τα 14,00 μ., όσο και στο μήκος, όπου έχει ήδη φέτος 6,51 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είναι το φαβορί για τη νίκη και στα δύο αγωνίσματα. Η Νίκη Πανέττα στο τριπλούν θα έχει την ευκαιρία να κάνει το πρώτο ξεμούδιασμα μετά το μεγάλο διάστημα αποχής, ενώ στο μήκος, η Λίλη Αλεξούλη είναι σε θέση να κυνηγήσει επιδόσεις πάνω από τα 6,50 μέτρα.

 

Πτήση για Πόρτλαντ

Δύο αγώνες σε υψηλό επίπεδο έχει κάνει στη διάρκεια της σεζόν ο Κώστας Μπανιώτης και στο τρίτο του, στο ΣΕΦ θέλει να ξεμπερδέψει με το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου έχει περάσει φέτος τα 2,31 μ. και χρειάζεται μια επίδοση καλύτερη από το 2,33 μ., για να "κλειδώσει" μια θέση για τις ΗΠΑ. Στο ύψος αναμένεται να αγωνιστεί και ο Δήτμήτρης Χονδροκούκης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή των νεαρότερων Αντώνη Μέρλου και Αλέξη Αλεξιάδη.

Στις γυναίκες η Κατερίνα Κυριακοπούλου θα έχει τον πρώτο λόγο, στην υπόθεση πρώτη θέση.

Οι παραδοσιακές δυνάμεις στις αποστάσεις

Η Ελενα Φιλάνδρα δεν θα διεκδικήσει απλώς την ένατη νίκη της στο Πρωτάθλημα στα 800 μ., αλλά μια επίδοση καλύτερη από το 2.02.50, που θα της εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Πόρτλαντ. Η έμπειρη αθλήτρια έτρεξε φέτος την απόσταση σε 2.04.55 στη Βιέννη. Η νεαρή Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου θα προσπαθήσει να ακολουθήσει το ρυθμό της και να κυνηγήσει μια επίδοση κάτω από 2.07.00.

Στα 1500 μ. των γυναικών η Αναστασία Μαρινάκου έχει τον πρώτο λόγο και κύριο μέλημα ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Η αθλήτρια αναμένεται να τρέξει και 3.000 μέτρα. Στην ίδια απόσταση θα κάνει ντεμπούτο ο Ανδρέας Δημητράκης, ο οποίος θα αγωνιστεί και στα 1.500 μέτρα. Ο Κώστας Νακόπουλος θα επιδιώξει να κάνει έξι τις νίκες του στα 800 μέτρα. Στα 3.00 μ. ο Δήμος Μαγγίνας θα είναι ανάμεσα στα φαβορί για την πρώτη θέση.

 

Με Παπαμιχαήλ και Ντεντόπουλο το βάδην

Συνέπεια στις διοργανώσεις του κλειστού δείχνουν οι Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος και Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα κάνουν ένα πέρασμα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Από τους αθλητές που έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν ξεχωρίζουν ακόμη οι Ζαχαρίας Τσαμουδάκης, Γιάννης Βαίτσης, Σάββας Κραβαριώτης και Γιώργος Τζατζιμάκης. Στις γυναίκες θα αγωνιστεί η νεαρή Ευαγγελία Βαίτση.

Ντεμπουτο για Υφαντίδου

Ο καλός, σε σχέση με άλλες χρονιές, καιρός επέτρεψε στην Σοφία Υφαντίδου να κάνει μια...μίνι προετοιμασία για τον κλειστό στίβο κι έτσι να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στο πένταθλο. Η έμπειρη αθλήτρια των συνθέτων, στην ουσία θα ξεμουδιάσει από την χειμερινή περίοδο και θα ζήσει κι αυτή την εμπειρία της συμμετοχής σε διοργανώσεις σάλας.

Στη σφαιροβολία των Ανδρών ο Παναγιώτης Μπουζιάνης θα διεκδικήσει την πρώτη του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν και οι νεαρότεροι Φράντσι Λατιφλάρι, Κυριάκος Ζώτος, αλλά και ο Γεράσιμος Θεοδώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kατερίνα Κυριακοπούλου: "Θέλω να αγωνισθώ για την Αλέκα"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports