Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΣΜΙΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΚΑΣΤ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Θα πάτε στις "Μνήμες" σύγχρονης ματιάς;



Εντυπωσιακή "συμμαχία" μορφοπλαστικών δυνάμεων της πόλης από αυτή την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στην Αγορά Αργύρη της Αγίου Ανδρέου, καθώς δεκάδες-πάνω από 50- καλλιτέχνες που κατάγονται από εδώ και δημιουργούν ανάμεσά μας, ενώνονται στην μεγάλη ομαδική έκθεση "Μνήμες" της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας  και σε επιμέλεια Κωνσταντίνας Παπακώστα. Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί στις 8 μ.μ. αλλά η έκθεση θα λειτουργήσει ως τις 11 Φεβρουαρίου. Η τόσο μεγάλη συμμετοχή  για τα τοπικά δεδομένα αποτελεί πραγματικά έκπληξη και θα μας δώσει την ευκαιρία να περιεργαστούμε σύγχρονη έκφραση μέσα από ευρεία γκάμα τεχνικών και στυλ!





Συγκεκριμένα, 56 καλλιτέχνες  της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας ανιχνεύουν μνήμες που διεκδικούν τη θέση τους στο παρόν. Οι μνήμες ανασύρθηκαν, απέκτησαν ύλη, χρώμα και προσεγγίστηκαν από τους δημιουργούς, άλλοτε αφηγηματικά ή συμβολικά ως καθαρή αναπαράσταση, άλλοτε αναδυόμενες  μέσα από την ίδια τη φύση των υλικών που συνθέτουν το έργο τέχνης, πλησιάζοντας την αφαίρεση. Θα θαυμάσουμε  έργα ζωγραφικής και μεικτής τεχνικής, γλυπτά,  κατασκευές, εγκαταστάσεις και βίντεο αρτ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επιμελήτρια, η έκθεση είναι μία διαδρομή , ένα ταξίδι, « σε έναν κόσμο εσωτερικό, πολυεπίπεδο, χωρίς αρχή μέση και τέλος. Εκεί όπου ο χρόνος παύει να υπάρχει σαν όρος και σαν όριο, εκεί όπου το γεγονός, η στιγμή και η εντύπωση, γίνονται η ιδέα, και η αίσθηση. Εκεί που οι μνήμες μετουσιώνονται, συνιστώντας την αφορμή της καλλιτεχνικής δημιουργίας»


ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΘΕΤΕΣ

Συμμετέχουν οι:Αβραμοπούλου Ιφιγένεια, Ανδρουτσάκης Στάθης, Αντωνέλλος Μιχάλης,  Αραπάκη Ξένια, Αραπάκου Δώρα, Αστερή Έφη, Βανταράκη Χρυσάνθη, Βάος  Αντώνης, Βασιλειάδου Μάρω, Βερικίου Έφη, Βλαχάκη Χριστίνα, Γερολυμάτος Διονύσης, Γερούκη Αγγελική, Γεωργοπούλου Ελένη, Γιαννοπούλου Δώρα, Γρίβα Αντωνία, Διαμάντης Ορέστης, Ζαβέρδα Ελένη, Θεμελής Θανάσης, Θεμιστοκλέους Άγγελος,  Θεμιστοκλέους Ελωίζος , Καρατζά Άννα, Κασπίρης Ανδρέας, Καφκά Ελένη, Κορδέλας Χαράλαμπος, Κούκου Αλεξάνδρα , Κουτσούκης Χρήστος, Μαλτέζου Ανδριάννα, Μαρινοπούλου Μαρίζα, Μαυρόγιαννη Ευτυχία,  Μπαρμπαγιάννη Έλλη, Μπονάτσου Τίτα, Μπότσαρη Κατερίνα, Μπράτη Ειρήνη, Ντάτσικα Παναγιώτα, Παναγιωτακοπούλου Δήμητρα, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Παντελής Διονύσιος, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Παπατριανταφυλλόπουλος Κώστας, Παππάς Χρήστος,  Πήττα Άννα, Πολυγένη Αμαλία, Πρέσσας Νίκος, Σιαφάκας Κώστας, Σκλαβενίτης Φίλιππος, Σοφιανόπουλος Τέλης, Σταθοπούλου Βάσω, Στασινοπούλου Κανέλλα, Στεφανίδη Χρύσα, Τοξαβίδη Μαρία, Φίλιου Ιωάννα, Φούτζουλας Αλέξης, Χατζήπαπας Αριστομένης, Χάχαλη Κατσιγιάννη  Ευθαλία,   Χονδραλή Μαρία.


ΟΜΑΔΑ ΜΕ  ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ

Η Ενωση Εικαστικών Πάτρας ιδρύθηκε ως σωματείο το 2011 για την ανάπτυξη και προαγωγή της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Πάτρα, τη διασφάλιση του δικαιώματος της έκφρασης και του καλλιτεχνικού έργου σε όλους τους τομείς των εικαστικών τεχνών και τη μέριμνα για τα συμφέροντα των εικαστικών καλλιτεχνών. Θα διοργανώνει εκδηλώσεις και θα συνεργάζεται με τοπικούς φορείς. Τα τακτικά μέλη της είναι α) απόφοιτοι των σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, β) απόφοιτοι ισότιμων και αναγνωρισμένων από το κράτος εικαστικών σχολών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης Ελλάδας και εξωτερικού και γ) εικαστικοί καλλιτέχνες μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε. Πρόεδρος είναι η Χρυσάνθη Βανταράκη και γραμματέας η Ευθαλία Κατσιγιάννη-Χάχαλη.
Εχουν προηγηθεί εκθέσεις στο Μουσείο Επιστημών, στα Παλαιά Λουτρά και πρόπερσι στην Αγορά Αργύρη για το δάσκαλο ζωγράφο Χαράλαμπο Θεμιστοκλέους.

Εδώ έργο του Στάθη Ανδρουτσάκη, επάνω έργο του Διονύση Παντελή

Εδώ έργο του Στάθη Ανδρουτσάκη, επάνω έρ...

Εδώ έργο του Στάθη Ανδρουτσάκη, επάνω έργο του Διονύση Παντελή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View