Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΜΕ ΤΙΣ «ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ» ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ ΚΑΙ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ Ο «ΝΟΤΙΑΣ» ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ

ΜΕ ΤΙΣ «ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ» ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ ΚΑΙ ΡΕΜΠΟΥΤ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Αθηναικά seventies μετά την «Πολίτικη Κουζίνα»

 

 

 

Δυο πολυβραβευμένες συμπατριώτισσες, η αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη και η μουσουργός Ευανθία Ρεμπούτσικα που κατάγεται από την Κάτω Αχαία, βάζουν την σφραγίδα τους στην πολυαναμενόμενη ταινία εποχής «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη, ο οποίος φιλοδοξεί να πετύχει τον τεράστιο εισπρακτικό και καλλιτεχνικό θρίαμβο της «Πολίτικης Κουζίνας».Τότε, το 2003 είχε «σοδειά» οκτώ βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διανομή σε πάνω από 40 χώρες και είχε να υπερηφανεύεται για την εμπορικότερη ελληνική ταινία της τελευταίας 20ετίας. Ο «Νοτιάς» του 2016 μας μεταφέρει στην ταραχώδη Ελλάδα του’60,’70 και αρχών '80 και βασίζεται στη συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης ενός ρομαντικού νέου.

Τον κεντρικό ήρωα υποδύεται ο ανερχόμενος, χαρισματικός ηθοποιός Γιάννης Νιάρος με φόντο τις συλλογικές ελληνικές μνήμες από το 1968 έως την μεταπολίτευση και το 1981, δηλαδή την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου. Μαζί του παίζουν η «δική μας» Μαρία Καλλιμάνη που ενσαρκώνει τη μητέρα του πρωταγωνιστή και οι Θέμης Πάνου, Ομηρος Πουλάκης, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Μπουρδαμής ακόμα και η Γωγώ Σαπουντζάκη.Τη μουσική υπογράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα, που τόσους είχε «αγγίξει» με τη μελωδία της «Πολίτικης Κουζίνας». Οπως αναφέρει η ίδια, συνέδεσε αργεντίνικο τάνγκο, με λαικό μπουζούκι και ερωτικά και επικά «θέματα» για να ανταποκριθεί στην ιστορία.

Ο «Νοτιάς» λανσάρεται ως γλυκόπικρη κοινωνική κομεντί με αυτοβιογραφικά στοιχεία του ίδιου του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Μπουλμέτη. Ο έφηβος που μεγαλώνει, καθοδηγείται από τις προσωπικές του, μεγαλεπίβολες επιδιώξεις για τη ζωή και τον έρωτα ενώ ταυτόχρονα επηρεάζεται από το πολιτικό προσκήνιο, όπως και τον οικογενειακό περίγυρο. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε άλλες χαρακτηριστικές τοποθεσίες, όπως η Στοά «Χόλιγουντ» (κατά κόσμον Πανταζοπούλου), το Θέατρο Τέχνης και ο Πειραϊκός Σύνδεσμος.

O «Νοτιάς» αποτελεί ακόμα μια αφορμή να δούμε ελληνικό σινεμά μετά τις ταινίες του Μανουσάκη και του Παπακαλιάτη. Στην Πάτρα όπως και σε όλη την Ελλάδα ντεμπουτάρει Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, μετά την επίσημη πρεμιέρα δυο μέρες πριν στο «Παλλάς» της Αθήνας.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View