Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου που διοργάνωσε το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με νοητική υστέρηση "Μαχητές"

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Χριστουγεννι...

"Μάχιμοι" Μαθητές - Νικητές "Μαχητές"

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου που διοργάνωσε το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με νοητική υστέρηση «Μαχητές» στον χώρο τού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58), το τριήμερο 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2015.

Πολλοί συμπολίτες επισκέφθηκαν τον χώρο και στήριξαν την εκδήλωση, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία των μαθητών τού Σχολείου, που εργάσθηκαν πρόθυμα στο πνεύμα τού εθελοντισμού και τής φιλανθρωπίας εν όψει των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων διετέθησαν για τους σκοπούς τού Συλλόγου των «Μαχητών». Υπεύθυνος καθηγητής για το Bazaar Βιβλίου: κ. Α. Λάσκαρης, κοινωνιολόγος.

Στην τριήμερη αυτή Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά τού Συλλόγου «Μαχητές» Ομάδα Επιχειρηματικότητας του Αρσακείου Λυκείου Πατρών.

Η Ομάδα έχει συσταθεί για το σχολικό έτος 2015-16 από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου, στο πλαίσιο Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-JA Greece), που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Έτσι, οι μαθητές για το τρέχον σχολικό έτος, ίδρυσαν την ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΛΑΙΑΣ, «OLEV» - Olive Enterprise Volunteering.

Αναγνωρίζοντας το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, θέλησαν να συμβάλουν δυναμικά, ιδρύοντας την Εικονική Επιχείρηση «OLEV» η οποία παράγει και εμπορεύεται ντόπιο, εξαιρετικής ποιότητας αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

Παράλληλα, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το ελαιόλαδο, παρασκεύασαν στο χημείο του σχολείου αγνό σαπούνικαικεραλοιφή για τα εγκαύματα και την ξηροδερμία, τα οποία και πωλούν.

 

Η πώληση των προϊόντων γίνεται με έναν πρωτότυπο και καινοτόμο τρόπο!

Ποιος είναι αυτός;

Όταν ο πελάτης της επιχείρησης OLEV αγοράζει μία φιάλη λάδι, ταυτόχρονα η επιχείρηση αναλαμβάνει να προσφέρει μία, ίσης ποσότητας και ίδιας ποιότητας, φιάλη λάδι στην Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πάτρας, ώστε να την παραλάβει μια οικογένεια που την έχει πραγματικά ανάγκη. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα άλλα προϊόντα της OLEV. Η πώληση οποιουδήποτε από αυτά, μεταφράζεται σε δωρεά μίας φιάλης λάδι 500mlστην Τράπεζα Τροφίμων.

Η Μαθητική Εικονική Επιχείρηση OLEV είναι μία κερδοσκοπική επιχείρηση η οποία λειτουργεί με βάση το επιχειρηματικό μοντέλο «ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ». Το επιχειρείν και η φιλανθρωπία δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενες έννοιες. Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα είναι μία νέα, εναλλακτική μορφή επιχειρηματικότητας που στηρίζεται στην Κοινωνική Οικονομία.

Στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της OLEV για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, η εταιρεία προσεγγίζει το μικρότερο σε ηλικία κοινό με ένα εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι για την ελιά και το λάδι, το Oli-Space, το οποίο οι ίδιοι μαθητές κατασκεύασαν στο μάθημα της πληροφορικής.

Το Τμήμα Μάρκετινγκ της Εικονικής Μαθητικής Επιχείρησης, σε συνεργασία με τον Όμιλο Ρομποτικής του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, σχεδίασε και κατασκεύασε το Robot-Oli για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της OLEV. Το ρομπότ, κινείται στο χώρο και με τους αισθητήρες που διαθέτει, εντοπίζει τους πιθανούς πελάτες. Τους πλησιάζει και τους προσφέρει ελιές σοκολατένιες. Κατασκευάστηκε από τους μαθητές του Ομίλου, οι οποίοι αποτελούν το εργατικό δυναμικό της OLEV, στα πρότυπα του ρομπότ R2D2 της ταινίαςStarWars και του ρομπότ Dalek της σειράς επιστημονικής φαντασίας Doctor Who.

Η Μαθητική Εταιρεία OLEV στην τριήμερη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά τού Συλλόγου «Μαχητές» πραγματοποίησε τα παρακάτω:

  1. Πώληση ελαιόλαδου, σαπουνιών και κεραλοιφής,
  2. Πώληση του εκπαιδευτικού παιχνιδιού Oli-Space,
  3. Διαγωνισμός Oli-Space για παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου με έπαθλο ένα Tablet,
  4. Επίδειξη του Robot-Oli.

Επόμενοι στόχοι της μαθητικής εταιρείας είναι η διοργάνωση δύο εορταγορών στο χώρο του Σχολείου (Δεκέμβριος & Ιανουάριος) και η συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων που διοργανώνει το Σ.Ε.Ν. (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων), στο πλαίσιο της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Traide Fair στο Athens Mall τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

 

Υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος Επιχειρηματικότητας και τη διδασκαλία των μαθητών του Ομίλου Ρομποτικής,  είναι η κ. Σταυρουλοπούλου Όλγα, καθηγήτρια Πληροφορικής στο Αρσάκειο Πατρών.

Η Παρασκευή των προϊόντων έγινε από τους μαθητές στο Εργαστήριο Χημείας του Σχολείου, υπό την καθοδήγηση του χημικού κ. Γιαννακόπουλου Νικόλαου.

Τους μαθητές συμβουλεύει και καθοδηγεί εθελοντικά, η ορισμένη από το Σ.Ε.Ν., υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Ταβλά Χριστίνα.

 

Χορηγοί στο επιχειρηματικό εγχείρημα των μαθητών είναι οι:

ΛΑΙΝΟΣ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Ελαιοτριβείο – Εμπόριο Ελαιόλαδου – Τυποποίηση,

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ & ΚΩΝ/ΝΟΣ Ο.Ε., Ελαιοτριβείο, Ψαθόπυργος,

ΒΑΣΙΛΗΣ Ι. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Χημικά Προϊόντα,

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΚΙΩΝ, Μελισσοκόμος - Πλάτανος Ναυπακτίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά