Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας στους NYT: Συνειδητοποιήσαμε πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος

Τσίπρας στους NYT: Συνειδητοποιήσαμε πως...

«Νομίζω πως δεν είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη μόνος σου»

«Μήπως η Ευρώπη έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο της;» Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του δημοσιογράφους Jim Yardley για τους New York Times, στο οποίο φιλοξενούνται και δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Νομίζω πως δεν είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη μόνος σου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Α. Τσίπρας, με τον αρθρογράφο να σημειώνει πως ο πρωθυπουργός είναι νικημένος αλλά εξακολουθεί να υποστηρίζει πως έχει δίκιο.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, ο πρωθυπουργός τονίζει πως η συνταγή της λιτότητας έχει αποδειχθεί πως είναι λανθασμένη, ενώ εξαπολύει επίθεση κατά της πολιτικής του Βερολίνου και των Βρυξελλών τις οποίες παρομοιάζει με «ζουρλομανδύα».

Σύμφωνα με τον Yardley, ο Α. Τσίπρας παραδέχθηκε πως διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές ενώ σημείωσε πως «συνειδητοποιήσαμε πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και η Γερμανία ήταν πολύ, πολύ σκληροί"». Ακόμη ο έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως θεωρεί τον εαυτό του ευρωπαϊστή και ενθαρρύνεται από την άνοδο των αριστερών κομμάτων στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Χαρακτήρισε τις Βρυξέλλες το βασίλειο της γραφειοκρατίας όπου υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας και όπου οι πιο σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες. «Είμαι πολύ, πολύ προβληματισμένος για το μέλλον» καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις