Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΝΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΑ ΣΤΑ ΠΙΟ «ΕΜΠΟΡΙΚΑ» ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΠΛΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΝΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΑ ΣΤΑ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Σκοτώνει» μια καλλονή και βγαίνει μπροστά

 

Την έκπληξη έχει κάνει η συμπολίτισσα συγγραφέας και ζωγράφος Μαρία Καρέλα, καθώς με το δυνατό και μυστηριώδες μυθιστόρημά της «Ο κοκκινόβραχος» ανταγωνίζεται κορυφαίες γυναικείες «φίρμες» στα ράφια των βιβλιοπωλείων, όπως η Ιωάννα Καρυστιάνη, η Φιλουμένα Λαππατά, η Μαίρη Κότζογλου. Για πρώτη φορά πλάθει ένα κανονικό θρίλερ με αίμα, ένταση και αγωνία. Οι Εκδόσεις Περίπλους υπογραμμίζουν πως το βιβλίο «ρουφιέται» ως την τελευταία του σελίδα!

 

Μετά από έξι μυθιστορήματα («Πατρινέλα», «Δυο καλοκαίρια στο ονειροδρόμιο», «Ηλιοβασίλεμα στο Μετζάο», «Πέτρινες μνήμες», «Το μυστικό της σοφίτας», «Εις τας αυλάς») η πατρινή λογοτέχνιδα κυκλοφορεί σε άλλο πνεύμα τον «Κοκκινόβραχο» , συμπράττοντας για πρώτη φορά με τις αθηναικές Εκδόσεις Περίπλους. Οι ήρωές της οδηγούν σε ανεξιχνίαστους δρόμους πασχίζοντας να ανατρέψουν τη μοίρα τους μέσα σε μια θολή και σκοτεινή δίνη έρωτα κι εκδίκησης. Ο αναγνώστης ταξιδεύει πίσω στις πολιτικές λογικές της δεκαετίας του εβδομήντα και μετά.Ο θάνατος της καλλονής Μύριαμ, μιας πανέμορφης καμπυλόγραμμης οδαλίσκης, που την ανακαλύπτουν στη μπανιέρα με κομμένες φλέβες, κινητοποιεί ανακρίσεις από τον αστυνομικό διοικητή της πρωτεύουσας της Πελοποννήσου και αυτές είναι βέβαια μόνο η αρχή.

«Ο κοκκινόβραχος» πηγαίνει εξαιρετικά καλά κυκλοφοριακά αφού στην «Γωνιά του Βιβλίου» στο κέντρο της Πάτρας,συγκαταλέγεται στη λίστα των best sellers των ημερών μαζί με «Το φαράγγι» της Ιωάννας Καρυστιάνη, την «Επιστροφή» της Φιλουμένας Λαππατά, «Τα παλιά ασήμια» της Μαίρης Κότζογλου, το «Φόνο 5 αστέρων» της Ελενας Ακρίτα. Εντάσσεται στη γενικότερη στροφή διεθνώς  προς το αστυνομικό μυθιστόρημα, που όπως φαίνεται την υπηρετούν άκρως αποδοτικά και οι γυναικείες πένες.Από τον περασμένο μήνα, τα αθηναικά media έχουν δώσει προσοχή στον «Κοκκινόβραχο» που προωθείται πανελληνίως.Η μοναδική περιγραφικότητα, το περίτεχνο λεξιλόγιο και το στοιχείο του αναπάντεχου κέρδισαν το κοινό.

*Η Μαρία Καρέλα δεν επαναπεύεται με το πέρασμα των χρόνων.Είναι γνωστή στην πατραική κοινωνία, όχι μόνο για τα βιβλία,τους πίνακες και την ανάμιξή της με τα κοινά μέσα από διάφορες εκδηλώσεις ,αλλά και ως ιδιαίτερη καλλιτεχνική φιγούρα, με πληθωρικό  ντύσιμο και κατακόκκινα μαλλιά, όπως και ως ευγενική προσωπικότητα που χαιρόμαστε να χαιρετάμε στην πλατεία Ολγας. Εχει βραβευτεί με χρυσό μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα από την Ένωση Λογοτεχνών Αθηνών και τον Οργανισμό Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων –  Φεστιβάλ Πάτρας.Επίσης έχει τιμηθεί από το «Σπίτι της Ευρώπης», τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης,την Αχαική Εταιρεία Μελετών.Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος και  της Εταιρίας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος, αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ελληνοϊταλικής Φιλίας και Έρευνας «Ούγκο Φόσκολο» και του αχαϊκού τμήματος του Οργανισμού για τη Διάδοση και Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας κατέχει και παράσημο του Αγίου Ευγενίου της Τραπεζούντας από τον Ισπανό πρίγκιπα Δον Αρκάδιο Κομνηνό – Λάσκαρη.Α.ΜΠ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View