Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

«Ψάχνουν» Πλατινί και για Ολυμπιακό!

«Ψάχνουν» Πλατινί και για Ολυμπιακό!

Δημοσίευμα από τη Δανία, που κάνει αναφορά στις υποψηφιότητες για τις εκλογές της ΦΙΦΑ, γράφει για τον Μισέλ Πλατινί κι εκφράζει... απορίες για Ολυμπιακό!

«Γιατί ο Ολυμπιακός δεν αποκλείστηκε από το Champions League σε σχέση με το σκάνδαλο με τα στημένα;», αναρωτήθηκε η ekstrabladet. Η εφημερίδα από τη Δανία γράφει ότι αυτές τις ημέρες η Επιτροπή Ηθικής της FIFA θα κάνει ελέγχους στους υποψήφιους για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ανάμεσά τους θα είναι και ο Μισέλ Πλατινί, που μπορεί να είναι τιμωρημένος, όμως ίσως βρεθεί στην κούρσα διαδοχής του Μπλάτερ. Το ίδιο ισχύει και για τον Τζιάνι Ινφαντίνο, που αν θα κατέβει στις εκλογές, θα το κάνει στη θέση του Γάλλου. Η ekstrabladet, λοιπόν, συνδέει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την προσωρινή άδεια συμμετοχής του Ολυμπιακού στο Champions League το περασμένο καλοκαίρι με τις σχέσεις του Πλατινί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά για τις κατηγορίες που βαραίνουν τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της UEFA ήταν επιβάτης του προσωπικού τζετ του Βαγγέλη Μαρινάκη το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι δυο τους συναντήθηκαν στη Μύκονο. Σύμφωνα με τους Δανούς ίσως υπάρξει θέμα με την υπόθεση του Ολυμπιακού για τον Πλατινί, καθώς μοιάζει πολύ με εκείνη της Φενέρμπαχτσε, η οποία είχε τιμωρηθεί άμεσα και χωρίς πολλή σκέψη στα πλαίσια της «μηδενικής ανοχής» σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάτι που δεν έγινε με την ελληνική ομάδα.

Γίνεται αναφορά και στις γνωστές δηλώσεις που αφορούν τη σχέση του Θεόδωρου Θεοδωρίδη με τον Ολυμπιακό, όπως αυτή διαπιστώνεται από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, που βρίσκονται στη δικογραφία. Υπάρχει αναφορά στους περιοριστικούς όρους και στην εγγύηση που επιβλήθηκε στον μεγαλομέτοχο των Πειραιωτών.

«Παρά τις κατηγορίες, ο Πλατινί και ο Ινφαντίνο επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να παίξει στο Champions League. Το ερώτημα τώρα είναι αν η Επιτροπή Ηθικής της FIFA θεωρήσει ότι η σύνδεση των Πλατινί και Ινφαντίνο με την υπόθεση αποτελεί κόλλημα για την υποψηφιότητά τους», γράφει η ekstrabladet και συνεχίζει: «η σύνδεση των Πλατινί και Ινφαντίνο με ανθρώπους που συμμετείχαν στα σκάνδαλα σε Τουρκία και Ελλάδα, δείχνει ότι ένας σύλλογος με καλές διασυνδέσεις στην UEFA δεν έχει σημαντικές κυρώσεις».

Η εφημερίδα της Δανίας αποφάσισε να επικοινωνήσει και με τον Ινφαντίνο, ο οποίος απάντησε ότι δεν τίθεται θέμα με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος δεν είναι μέλος ούτε της Επιτροπής Ηθικής, ούτε της Εκτελεστικής Επιτροπής, ούτε της Ερευνητικής Επιτροπής. Έτσι, δεν έχει λάβει μέρος στις αποφάσεις, που αφορούν τον Ολυμπιακό. Είπε επίσης ότι η ελληνική ομάδα έλαβε προσωρινή άδεια συμμετοχής στο Champions League, καθώς οι έρευνες δεν έχουν καταλήξει σε καταδίκη, ενώ τα στοιχεία δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, όσο ήταν στην υπόθεση της Φενέρμπαχτσε το 2011.

Το μόνο που γνωρίζει η UEFA σχετικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ότι βρίσκεται υπό έρευνα και ότι ούτε η ΕΠΟ ούτε η ελληνική δικαιοσύνη έχουν λάβει κάποια τελεσίδικη απόφαση για τον ρόλο στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports