Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Μαύρο» της Κρήτης στην Χρυσή Αυγή

«Μαύρο» της Κρήτης στην Χρυσή Αυγή

Οι ψηφοφόροι του νησιού γύρισαν την πλάτη στην Χρυσή Αυγή

Την επομένη των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου και αφού πλέον η καταμέτρηση σε επίπεδο Κρήτης έχει ολοκληρωθεί διαπιστώνεται και στην Κρήτη αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, φαινόμενο που οπωσδήποτε χρήζει πέρα από πολιτικής και κοινωνιολογικής προσέγγισης για να ερμηνευθεί.

Στην Κρήτη, δεκάδες χωριά έχουν χαρακτηριστεί μαρτυρικά, από τα Προεδρικά Διατάγματα του 1998 και του 2000. Μια απλή αναζήτηση στο πώς ψήφισαν οι εκλογείς στους τόπους αυτούς του μαρτυρίου του Κρητικού λαού, σοκάρει. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο σε κάποια από τα μαρτυρικά χωριά του νησιού, η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε 328 ψήφους.

Στη Δημοτική Ενότητα Καντάνου για παράδειγμα, όπου κάθε οικογένεια της περιοχής έχει τουλάχιστον ένα νεκρό από την περίοδο της ισοπέδωσης του χωριού, η Χρυσή Αυγή έλαβε ποσοστό 4,58% – συμφωνα με τα αποτελέσματα της Περιφέρειας Κρήτης – και 38 ψήφους. Την ίδια εικόνα που σοκάρει και προβληματίζει παρουσιάζουν τα εκλογικά αποτελέσματα στα Βορίζια της Δημοτικής Ενότητας Ζαρού, στις Καμάρες, στο Μαγαρικάρι, στο Χόνδρο της Βιάννου.

Από τις μαρτυρικές πόλεις και χωριά της Κρήτης, μόνο τρεις, έδωσαν το απόλυτο 0% στη Χρυσή Αυγή: τα Ανώγεια (δείτε εδώ), τα Γδόχια Ιεράπετρας και το Καλάμι Βιάννου.

Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη

Σε τοπικό επίπεδο, Χρυσή Αυγή ψήφισαν 14.167 ψηφοφόροι, δίνοντας της ποσοστό 4,5% που την κατατάσσει στην 5η θέση των προτιμήσεων των Κρητικών εκλογέων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: «Μαύρισαν» τη Χρυσή Αυγή τα Ανώγεια!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις