Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Κρίμα, πολύ κρίμα ο αγωνιστής να ξεπέφτει τόσο!

Κρίμα, πολύ κρίμα ο αγωνιστής να ξεπέφτει τόσο!

Του Γιώργου Δημ. Μόσχου

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου ήταν φίλος και σύντροφος. Έτσι τουλάχιστο τον ένοιωθα εγώ.

Γνωριζόμαστε από τα χρόνια του "Χώρου Διαλόγου Για την Ενότητα της Αριστεράς" περίπου από το 2000, αργότερα συναντηθήκαμε στους δρόμους των Κινημάτων και ιδιαίτερα στο πλαίσιο του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, στο Πόρτο Καρά, εκεί που συναντιόντουσαν οι μεγάλoι της G8, στο Ναύπλιο, στη διαδήλωση του Κοινωνικού Φόρουμ.

Δεν θα ξεχάσω ένα βράδυ με ραγδαία βροχή, όπου διαδηλώναμε εκατοντάδες Πατρινοί, στα σοκάκια του Ναυπλίου. Αλλά και στα Χανιά, μπροστά στην Αμερικανική βαση της Σούδας, όπου μαζί φάγαμε τα χημικά των αστυνομικών της Δεξιάς, στο λεωφορείο με τα παιδιά της ΚΟΕ, όπου συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις και για να μην μακραίνει ο λόγος, άπειρες ήταν οι φορές που συμβρεθήκαμε.

Σε αυτό δε το μπλογκ, το Istologio G. Mosxou,  εάν κάποιος "χτυπήσει" το λήμμα Χατζηλάμπρου, άπειρες θα δει τις αναρτήσεις γι αυτόν. Παρόλα αυτά δεν μετανοιώνω. Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου δεν μεταλλάχτηκε, παρά τις άκομψες δηλώσεις του, αλλά παρέμεινε κολλημένος  στην αριστερίστικη αντίληψη, αυτήν που ο Λένιν ονόμασε "παιδική αρρώστεια του κομμουνισμού".

Και ως αριστερός των κατακόμβων των πρωτοχριστιανικών χρόνων πορεύτηκε λανθασμένα μπερδεύοντας την πολιτική με την απολίτικη αντίληψη του "όλα ή τίποτα"! Έτσι ευάλωττος συμπορεύτηκε με τον πολιτικαντισμό των ηγετών του αριστερού ρεύματος, της τάσης που είχε γίνει κόμμα μέσα στο κόμμα!

Είχα την άποψη ότι πρόκειται για αγνό αγωνιστή, που κινείται από αισθήματα αλληλεγγύης, φθάνοντα στα όρια της συντροφικότητας. Και φυσικά μέχρι πριν λίγους μήνες που έπαψε να απαντά στα τηλεφωνήματά μου, όντας ο ίδιος πια βουλευτής καταξιωμένος του ΣΥΡΙΖΑ.

Φθάνοντας στο μοιραίο βράδυ της καταψήφισης της αριστερής κυβέρνησης και νωρίτερα κατά το συλλαλητήριο της 4 Αυγούστου στην πλ. Γεωργίου, τον είδα απόμακρο, σαν κάποιος τοίχος να είχε υψωθεί ανάμεσά μας. Ο αγνός αγωνιστής που προέρχεται από την ΚΟΕ δεν ήταν ο Βασίλης που ήξερα.

Και να που στις 14 Αυγούστου σκάει η "βόμβα" της καταψήφισης της πρώτης αριστερής κυβέρνησης από βουλευτές της Αριστεράς και από δύο υπουργούς της.

Θα περάσουν χρόνια και οι ιστορικοί πολιτικοί αναλυτές του μέλλοντος, όταν θα μιλούν για την κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα, η Βικιπαίδεια στο διαδίκρυο και τα σοσιαλμίντια που θα αναφέρονται στα περί Αριστεράς, στο λήμμα "Κυβέρνηση της Αριστεράς" θα αναφέρονται σε δύο ιστορικές περιόδους.

Σε αυτήν της κυβέρνησης του Βουνού στη Βίνιανη με πρόεδρο τον Σβώλο το 1944, που έπεσε θύμα της βρετανικής πλεκτάνης και στην άλλη μετά από 71 χρόνια, του ΣΥΡΙΖΑ, την νόμιμη κυβέρνηση του 36% των ψηφοφόρων, που την γκρέμισε μία ομάδα επίορκων δικών της βουλευτών. Ανάλογα στην Ευρώπη, έχει καταγραφεί και η Δημοκρατική κυβέρνηση της Ισπανίας, υπό την Ντολόρες Ιμπαρούρη, την θρυλική Πασιονάρια, που γκρεμίστηκε από τον στρατηγό Φράγκο!

Και αυτή την αλήθεια κανείς δεν μπορεί να παραγράψει, παρά τις όποιες δικαιολογίες εφεύρει.

Από αυτή την άποψη ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, που τον νοιώθω φίλο και σύντροφο, περίμενα έστω την στιγμή που αποφάσισε να μην ξαναεκτεθεί, να κάνει ότι έκαναν όλοι οι σεμνοί αγωνιστές. Να παραδώσει την βουλευτική έδρα και να αποσυρθεί ήσυχα εκεί που έχει επιλέξει, όπως ο Μαν. Δρεττάκης, που πήγε στο κτήμα του και καταξιώθηκε ως ο αγωνιστής με το σεμνό ήθος! Και όχι μεσούσης της προεκλογικής περιόδους να βγάζει χολή (το λένε και δηλώσεις σε συνέντευξη τύπου) κατά του χώρου που τον ανέδειξε και τον στήριξε.

Φυσικά υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Εάν ανησυχεί για τα κοινά ας ασχοληθεί κι ας έβαζε υποψηφιότητα πάλι για να εκπληρωθεί το ρηθέν: Ή παππάς παππάς ή ζευγάς!

Αλήθεια ποια η χρειά αυτών αντιΣΥΡΙΖΑϊκών δηλώσεων. Μέσα δεν ήταν τόσα χρόνια; Βουλευτής δεν ήταν; Αν όλα όσα καταμαρτυρά αληθεύουν, γιατί δεν βγήκε με παρησσία να τα καταλογίσει. Και να λάβει την κατάληλη απάντηση;

Αυτή η τακτική, δεν του ταιριάζει, του φίλου μου Βασίλη Χατζηλάμπρου. Δείχνει κακία και δεν είναι ούτε στο ελάχιστο πολιτική πράξη. Και το χειρότερο τον αδικεί, το να φέρεται εν θερμώ!

Αντί αυτών, σε ρεπορτάζ του the best.gr διαβάζω:

«Δριμεία επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας  Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος εξήγησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με κανένα συνδυασμό στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ενώ έκανε γνωστό ότι δέχτηκε πρόταση απο τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά  αρνήθηκε να είναι στο ψηφοδέλτιο.

"Δεν υπήρχε περίπτωση να είμαι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη φιλο-μνημονιακή στροφή" είπε ενώ ερωτώμενος αν θα προτείνει  στους 25.000 ψηφοφόρους του τον στήριξαν τον Ιανουάριο να ψηφίσουν κάποιο κόμμα, απάντησε: «οι πολίτες είναι αυτοί που πρέπει να κατευθύνουν τους πολιτικούς, με τη στάση τους και όχι οι πολιτικοί τους πολίτες».

Ο κ. Χατζηλάμπρου είπε ότι μετά τις εκλογές θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο αντιμνημονιακό κοινωνικό μέτωπο και δήλωσε "διαθέσιμος" σε ένα πολιτικό φορέα.

Όσον αφορά την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, εκτός από τη διαφωνία του για το νέο μνημόνιο αλλά και την εγκατάλειψη του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, μίλησε για σκάνδαλα που δεν "άγγιξαν" ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός που "αντί να τα καταγγέλλει, έγινε πλέον η ναυαρχίδα των συμφερόντων"».

Κρίμα, πολύ κρίμα ο αγωνιστής να ξεπέφτει σε τέτοιο επίπεδο!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δριμεία επίθεση Χατζηλάμπρου στον Τσίπρα-Δεν θα είναι υποψήφιος με κανένα συνδυασμό- "Ναυαρχίδα των συμφερόντων ο ΣΥΡΙΖΑ"

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις