Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

96 εκατ. μπαλάκια νερού επιστρατεύτηκαν στη μάχη κατά της ξηρασίας!- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

96 εκατ. μπαλάκια νερού επιστρατεύτηκαν ...

Με αυτήν την ενέργεια θα εξοικονομηθούν έως και 300 εκατομμύρια δολάρια!

Αντιμέτωπη με τη χειρότερη ξηρασία στα χρονικά, η Καλιφόρνια στράφηκε σε δημιουργικές και έξυπνες λύσεις για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με το πόσιμο νερό: Η δεξαμενή του Λος Άντζελες, που έχει συνήθως νερό αρκετό για να τροφοδοτήσει την πόλη για τρεις εβδομάδες, μετατράπηκε σε… τεράστια πισίνα με πλαστικά μπαλάκια που θα επιβραδύνουν την εξάτμιση των αποθεμάτων.

Οι δημοτικές αρχές του Λος Άντζελες τοποθέτησαν 96 εκατομμύρια πλαστικά σφαιρίδια γεμισμένα με νερό σε δεξαμενή της πόλης. Με αυτά τα μπαλάκια, δεν θα εξατμίζεται το νερό και θα προστατεύεται η δεξαμενή από τη σκόνη, τη βροχή, τα πτηνά και τις χημικές αλλαγές.

Τα μπαλάκια αυτά, που ουσιαστικά κάνουν «σκιά» στο νερό της δεξαμενής, εκτός από το να εμποδίσουν την εξάτμιση, μπλοκάρουν τις ακτίνες που ευνοούν την ανάπτυξη άλγης. Κάθε μπαλάκι στοιχίζει 36 σεντ (του δολαρίου), και στην δεξαμενή ρίχτηκαν 20.000 -μέρος του σχεδίου της πολιτείας για 96 εκατ. τέτοια μπαλάκια σε εγκαταστάσεις νερού.

Το καινοτόμο έργο αποτελεί μέρος ενός προγράμματος αξίας 31 εκατομμυρίων ευρώ που σκοπό έχει να προστατεύσει την παροχή νερού της πόλης.

Το Λος Άντζελες είναι η πρώτη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που χρησιμοποιεί τα μαύρα πλαστικά, γεμισμένα με νερό, μπαλάκια που έχουν διάμετρο 10 εκατοστά.

Αυτά τα μπαλάκια είναι κούφιες σφαίρες πολυαιθυλενίου, επικαλυμμένες με μια χημική ουσία που εμποδίζει τη διείσδυση της υπεριώδους ακτινοβολίας και βοηθά τις σφαίρες να διαρκέσουν μέχρι και 25 χρόνια.

«Είναι ένας συνδυασμός μηχανικής και κοινής λογικής. Εξοικονομήσαμε πολλά χρήματα και κάναμε όλα όσα έπρεπε», δήλωσε η επικεφαλής υδάτινης διαχείρισης του δήμου, Μάρσι Έντουαρντς.

«Οι μπάλες θα εξοικονομήσουν 300 εκατομμύρια γαλόνια νερού, το οποίο συνήθως εξατμίζεται. Παρά το ότι πληρούμε τις ελάχιστες προδιαγραφές, θέλουμε να προχωρήσουμε αυτό μας το εγχείρημα και να εξαπλώνοντας παντού αυτές τις μπάλες», δήλωσε ο δήμαρχος Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλη έχει ήδη μειώσει τη χρήση νερού κατά 13 τοις εκατό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις