Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Περιστατικό τυμβωρυχίας σε νεκροταφείο - Λιποθύμησε η 83χρονη χήρα μπροστά στο μακάβριο θέαμα

Δυτική Ελλάδα: Περιστατικό τυμβωρυχίας σ...

Άνοιξαν την ταφόπλακα και άρπαξαν την οστεοθήκη

Ανατριχίλα στην κυριολεξία ένιωθε όποιος περνούσε από το νεκροταφείο Αμαλιάδος στη Φραγκαβίλλα καθώς σημειώθηκε ένα παράξενο περιστατικό.

Σύμφωνα με το σάιτ patrisnews.com, άγνωστοι αφαίρεσαν τη φωτογραφία του νεκρού ενός μνήματος και άνοιξαν την μαρμάρινη ταφόπλακα στον οικογενειακό τάφο, από όπου και πήραν την οστεοθήκη διαστάσεων 80Χ50Χ50!

Το πρωτοφανές ανατριχιαστικό περιστατικό για τα αστυνομικά χρονικά της Αμαλιάδος και της ευρύτερης περιοχής, υπολογίζεται ότι συνέβη εντός του μηνός Αυγούστου (τις πρώτες μέρες) αφού συγγενικά πρόσωπα του νεκρού είχαν επισκεφθεί το νεκροταφείο πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015 το πρωί η 83χρονη χήρα Ε.Ζ. με τον γιο της Κ.Ζ. μετέβησαν στο νεκροταφείο Φραγκαβίλλας για να ανάψουν ένα κερί στον οικογενειακό τάφο, όπου το 2012 είχαν τοποθετήσει την οστεοθήκη. Πλησιάζοντας τον τάφο, σοκαρίστηκαν αφού τον είδαν ανοιχτό με την ηλικιωμένη γυναίκα να μην αντέχει το μακάβριο θέαμα και να σωριάζεται λιπόθυμη.

Παράλληλα από την ταφόπλακα όπως αναφέρει το patrisnews.com στο αναλυτικό ρεπορτάζ του, ο άγνωστος/οι δράστης/ες είχαν ξηλώσει και τη φωτογραφία του νεκρού μαζί με το μαρμάρινο πλαίσιο.

Ο γιος της ηλικιωμένης, συγκλονισμένος, αφού συνέφερε τη λιπόθυμη μητέρα του και τη μετέφερε στο αυτοκίνητο, έριξε μια σύντομη ματιά γύρω από τον τάφο, σε μια προσπάθεια να βρει πεταμένη την οστεοθήκη, αλλά μάταια. Να σημειωθεί πως δεν υπήρχαν ζημιές στους γειτονικούς τάφους άρα οι δράστες λειτούργησαν στοχευμένα..

Στη συνέχεια ο  Κ.Ζ. μετέβη στο Αστυνομικό τμήμα της Αμαλιάδος όπου και κατήγγειλε το γεγονός και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για περιύβριση και ασέβεια νεκρού. Αστυνομικοί του  Α.Τ. Αμαλιάδας, καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας δεν έκρυψαν την έκπληξή τους,ενώ ανώτερος αξιωματικός δήλωσε χαρακτηριστικά.«Υπηρετώ 25 χρόνια στην Αμαλιάδα και δεν έχω συναντήσει παρόμοιο περιστατικό… Είναι θλιβερό και μακάβριο…Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που θα έκανε κάποιος κάτι τέτοιο…»

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η βέβηλη αυτή πράξη πρέπει να έγινε προφανώς νυχτερινές ώρες αφού ο οικογενειακός τάφος, βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του νεκροταφείου και ο δράστης θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός. Επίσης η ανοξείδωτη οστεοθήκη που αφαίρεσε και πήρε μαζί του ο/οι δράστης/ες , είναι μεγάλων διαστάσεων.

Πάντως το ίδιο μνήμα είχε παραβιαστεί και πάλι τον Οκτώβριο του 2013 χωρίς τότε να αφαιρεθεί κάτι ή να γίνει κάποια ζημιά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις