Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πλήρης κάλυψη από Τσίπρα σε Βαρουφάκη

Πλήρης κάλυψη από Τσίπρα σε Βαρουφάκη

Υποχρέωση της κυβέρνησης να καταστρώσει ένα σχέδιο άμυνας

Με απόλυτο τρόπο κάλυψε το Γιάνη Βαρουφάκη για το περιβόητο plan B ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση της Φώφης Γεννηματά στην Ώρα του Πρωθυπουργού. Είπε πως ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να καταστρώσει ένα σχέδιο άμυνας όταν οι δανειστές είχαν ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο Grexit και μάλιστα επεσήμανε πως το σχέδιο Βαρουφάκη έχει θετικά στοιχεία τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν υπό κανονικές συνθήκες.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για πολιτική σκοπιμότητα και την προέτρεψε, αν ψάχνει για σκάνδαλα, να κοιτάξει στο εσωτερικό του κόμματός της, αναφερόμενος ειδικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για προσπάθεια στοχοποίησης της 5μηνης διαπραγμάτευσης από αυτούς που δε διαπραγματεύτηκαν ποτέ, της διαπραγμάτευσης που έκανε η κυβέρνηση για να υπερασπισθεί τα δίκαια του ελληνικού λαού. προσπάθειες συνειδητής διαστρεύλωσης προθέσεων και πράξεων.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στη Φώφη Γεννηματά, είπε σαφώς πως είχε δώσει εντολή στο Γιάνη Βαρουφάκη να καταστρώσει ένα σχέδιο άμυνας σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις κατέρρεαν και πως ήταν υποχρέωσή του να το κάνει εφόσον οι δανειστές είχαν δεδηλωμένα εκπονήσει ένα σχέδιο Grexit. "Σχέδιο Grexit δεν είχαμε ποτέ, σχέδιο εκτάκτου ανάγκης προφανώς είχαμε και θα μας εγκαλούσατε αν δεν είχαμε" είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις