Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μάχη με το χρόνο για να ετοιμαστούν οι προτάσεις-Λήγει το πρωί η διορία-Ασφαλιστικό και φορολογικό στο κυβερνητικό Συμβούλιο–Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν να μείνουν Αθήνα το τριήμερο

Μάχη με το χρόνο για να ετοιμαστούν οι π...

Η ώρα της αλήθειας

18.33:Ολοκληρώνεται μετά από 3 και πλέον ώρες το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν τα μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκαν ασφαλιστικό και φορολογικό.

18.27 Μάχη με το χρόνο δίνεται μεταξύ Αθήνας - Βρυξελλών και Παρισιού για να κλειδώσει η συμφωνία του τρίτου πακέτου και να αποτραπεί οποιοδήποτε «ατύχημα» έως την Κυριακή.

Ενδεικτικό είναι ότι το μεσημέρι ζητήθηκε από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να μην απομακρυνθούν από την Αθήνα το επόμενο τριήμερο - γεγονός, που καθιστά πιθανό, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, να υπάρξει ψηφοφορία στη Βουλή επί μιας πρώτης δέσμης μεταρρυθμίσεων ακόμη και πριν από την Κυριακή.

16.28: Στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) το απόγευμα της Κυριακής θα περάσουν τις πύλες του κτιρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για την πλέον καθοριστική συνεδρίαση για το μέλλον της Ελλάδας από την έναρξη της κρίσης. 

Ακολουθεί στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) η Σύνοδος Κορυφής των «28», βάσει του προγραμματισμού που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

15.19: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Τσίπρας και Ολάντ λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι. Οι δύο άνδρες συζήτησαν λεπτομέρειες από την πρόταση που πρόκειται να καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.

 

14.39: Συνεδριάζει στις 15:00 το κυβερνητικό συμβούλιο για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους.

 

13.46: Εντείνει τις επαφές του με τους ηγέτες των κρατών – μελών της Ε.Ε. ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπας.

Όπως ανακοίνωσαν προ ολίγου, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρούν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κάνουν αναφορές και στο ελληνικό ζήτημα, ο τελευταίος δήλωσε πως θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ.Τσίπρα ζητώντας του να παραδώσει «σοβαρές» προτάσεις. Νωρίτερα και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τουσκ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Τουσκ, «ελπίζει η Ελλάδα να στείλει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις σήμερα».

«Οι ρεαλιστικές προτάσεις από την Αθήνα θα πρέπει να συνδυαστούν με ρεαλιστικές προτάσεις από τους πιστωτές της Ελλάδας για τη βιωσιμότητα του χρέους ώστε να δημιουργηθεί μία αμοιβαία επωφελής κατάσταση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε λίγες ώρες θα έχουν στα χέρια τους οι πιστωτές της Ελλάδας, την πρόταση της χώρας για την επίτευξη συμφωνίας. Η πρόταση βασίζεται στο κείμενο που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα στο Eurogroup.

Η πρόταση που περιλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, συζητείται σε σύσκεψη που έχει από νωρίς σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, Οικονομίας Γ. Σταθάκη και Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.

Σχετικά με τα χρήματα που θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, κυβερνητική πηγή ανέφερε πριν από λίγο ότι αυτό θα καθοριστεί από τις χρηματοδοτικές ανάγκες της τριετίας, οι οποίες βρίσκονται σε συνάρτηση με τις μακροοικονομικές προβλέψεις και τα έσοδα.

Κυβερνητική πηγή χαρακτηρίζει εξάλλου ανακριβή, δημοσιεύματα που προσδιορίζουν το ύψος των μέτρων του τριετούς προγράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Γιατί η Γαλλία εμφανίζεται να υποστηρίζει την Ελλάδα- Καταρρέει ο Γερμανογαλλικός άξονας;

Σήμερα η κατάθεση των ελληνικών προτάσεων - Σειρά επαφών Τσίπρα με Πρόεδρο Δημοκρατίας και πολιτικούς αρχηγούς, μετά το Στρασβούργο

Γάλλοι τεχνοκράτες βοηθούν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να στοιχειοθετηθούν σωστά οι ελληνικές προτάσεις

Είναι πολλά τα δισεκατομμύρια ενός πιθανού Grexit για την Γαλλία

Τσίπρας στο ευρωκοινοβούλιο: "Δεν έχω σχέδιο εξόδου από το ευρώ"- Πυρετός διαβουλεύσεων για "οριστικό" eurogroup την Παρασκευή- Αμετάβλητος ο ELA- ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις