Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η αλλαγή στην... χωροταξία της λαϊκης της Δευτέρας που προκαλεί αντιδράσεις - Πάγκοι έφυγαν από σχολείο και πήγαν σε παιδικούς σταθμούς

Πάτρα: Η αλλαγή στην... χωροταξία της λα...

Γιατί δημιουργήθηκε πρόβλημα

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στη λαϊκή αγορά της Δευτέρας που λειτουργεί στην περιοχή κάτω από τα Υψηλά Αλώνια της Πάτρας, με αφορμή την απόφαση για μεταφορά των αθίγγανων που λειτουργούν πάγκους με ρούχα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η δημοτική Αρχή αποφάσισε να αλλάξει πόστο στην κατηγορία αυτή των εμπόρων από την Μπενιζέλου Ρούφου, λόγω της γειτνίασης των πάγκων τους με σχολείο.

Και τούτο, λένε οι ίδιες οι πληροφορίες, μετά από παράπονα που είχαν γίνει εξ’ αιτίας της αναστάτωσης που προκαλούνταν, την αθυροστομία τους και το εν γένει ταμπεραμέντο τους. Τελικά ο δήμος τους χώρισε σε δύο κομμάτια τοποθετώντας ορισμένους στην Βύρωνος και τους υπόλοιπους στην οδό Παναχαϊκού.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι επί της Παναχαϊκού λειτουργούν δύο δημόσιοι Παιδικοί Σταθμοί με αποτέλεσμα να μεταφέρεται το όποιο θέμα είχε διαπιστωθεί σε άλλο σημείο με ανάλογα χαρακτηριστικά με το προηγούμενο. Μάλιστα την αλλαγή αυτή δεν είδαν με καλό μάτι ούτε οι ίδιοι οι αθίγγανοι, αλλά ούτε και παραγωγοί της λαϊκής.

Οι δε αθίγγανοι ζητούν ουσιαστικά να μην υπάρχει διαχωρισμό τους και «προειδοποιούν» ότι η απόφαση δεν θα περάσει έτσι εύκολα. Από την πλευρά τους οι παραγωγοί εκτιμούν ότι μπορεί να επηρεάσει το τζίρο τους αφού οι κυρίες συνήθιζαν πρώτα να αγοράσουν κάποια ρούχα και μετά να ανηφορίζουν για τις υπόλοιπες αγορές τους.

Παράπονα πάντως διατυπώνουν και οι υπόλοιποι έμποροι που πουλούν ρούχα καθώς πλέον οι δικοί τους πάγκοι με τα πακεταρισμένα ενδύματα θα βρίσκονται δίπλα-δίπλα με όσα είναι… χύμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Δευτέρα ίσως να υπάρξουν εξελίξεις και να εκφραστούν πιο έντονα οι αντιδράσεις των διαφωνούντων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις