Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αγάπες, φιλοφρονήσεις και μπύρες για Μέρκελ και Ομπάμα πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των G7

Αγάπες, φιλοφρονήσεις και μπύρες για Μέρ...

Έφαγαν και μερικά πρέτζελ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στον Μπαράκ Ομπάμα η Άνγκελα Μέρκελ λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των G7. Σε δηλώσεις της, λίγα λεπτά αφότου συνάντησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή της για τη φιλία που συνδέει τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, παρά τις διαφωνίες των τελευταίων χρόνων σε διάφορα θέματα, όπως αυτό της κατασκοπίας.

«Οι ΗΠΑ είναι φίλη χώρα, ακόμη κι αν έχουμε μερικές φορές διαφωνίες», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρέτισε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, δύο «αχώριστων συμμάχων», όπως δήλωσε. Ακόμη, εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή με την «εταίρο και φίλη» του καγκελάριο στη Βαυαρία, ο Ομπάμα υπογράμμισε τη σύγκλιση απόψεων σε πολλά θέματα μεταξύ Ουάσινγκτον και Βερολίνου, τονίζοντας κυρίως την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ρωσική «επίθεση» στην ανατολική Ουκρανία.

Έπειτα από τις θερμές αυτές δηλώσεις, οι δύο ηγέτες απόλαυσαν δυο παγωμένες μπύρες στο ηλιόλουστο Κρουν των βαυαρικών Αλπεων, ενώ έφαγαν και μερικά πρέτζελ. Μάλιστα, σύμφωνα με το Spiegel, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να είπε πως «ποτέ δεν είναι κακή ημέρα για μια μπύρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις