Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Στα...όριά της η "Μέριμνα" - Δεν υπάρχουν χρήματα για τις πληρωμές του προσωπικού-Σε έκτακτη σύσκεψη καλεί η Διοίκηση

Πάτρα:Στα...όριά της η "Μέριμνα&quo...

Για την Παρασκευή 12 Ιουνίου

Οριακή είναι η κατάσταση στο Θεραπευτικό Κέντρο "Η Μέριμνα" της Πάτρας.

Το δημόσιο δεν εκπληρώνει τις συμβατικές του υποχρεώσεις προς το ίδρυμα και η διοίκηση δεν κρύβει πλέον την αδυναμία της να ανταπεξέλθει απέναντι στις πληρωμές των εργαζομένων, των προμηθευτών αλλά και του ίδιου του δημοσίου.

Για το λόγο αυτό η Διοίκηση του Ιδρύματος καλεί όλους τους φορείς σε έκτακτη σύσκεψη για την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Δ.Σ του Θ.Π.Κ. Η ΜΕΡΙΜΝΑ μετά την συνεδρίασή του της 2ας Ιουνίου 2015 όπου και συζήτησε διεξοδικά το θέμα των οικονομικών του Ιδρύματος:

Διαπιστώθηκε ότι η  μη εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους του Κράτους και φορέων του Δημοσίου οδηγεί το Ίδρυμα στην πλήρη αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του όχι μόνον έναντι των εργαζομένων και των προμηθευτών του αλλά και έναντι αυτού του ίδιου του Δημοσίου (κάλυψη ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεών του). Το  γεγονός αυτό  οδηγεί στον  φαύλο κύκλο αδυναμίας είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών του Κράτους προς το Ίδρυμα αλλά και στην αδυναμία συμμετοχής μας σε προγράμματα που διασφαλίζουν την βιωσιμότητα του Κέντρου λόγω αδυναμίας μας για απόκτηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Για τους ανωτέρω λόγους ομόφωνα αποφασίστηκε η άμεση διοργάνωση κοινής σύσκεψης όλων των φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα (βουλευτές Νομού, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Πατρέων κ.α.),  έτσι ώστε ο καθένας να επωμισθεί τις ευθύνες του και να εξευρεθεί άμεση λύση.

Προκειμένου να δοθεί ευχέρεια παρουσίας σε όλους η σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00 στα γραφεία του Ιδρύματος στο Άλσος Γηροκομείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις