Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης για τα λείψανα της Αγ. Βαρβάρας - "Οι άνθρωποι του υλισμού δεν καταλαβαίνουν την αξία των λειψάνων"- Με πούλμαν στην Αθήνα

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης για τα λείψανα της...

Δύο πούλμαν με πιστούς από την Πάτρα μετέβησαν την Πέμπτη 14 Μαίου στην Αθήνα για την Αγ. Βαρβάρα

«Τα Ορθόδοξα ιερά λείψανα αποτελούν πολύτιμους θησαυρούς της πίστεως μας».

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης, Βοηθός Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρύσανθος αναφορικά με την πρωτόγνωρη πραγματικά, μαζική προσέλευση των πιστών για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας που εστάλησαν από την Καθολική εκκλησία και πιο συγκεκριμένα από το ναό του Αγίου Μάρκου της Βενετίας.

«Ανέκαθεν οι Ορθόδοξοι χριστιανοί αποτείνουμε τιμές και σεβασμό στα ιερά λείψανα των αγίων της εκκλησίας μας μιας και αποτελούν κατοικητήριο του Παναγίου πνεύματος. Όπως επιτάσσει η εκκλησία μας η Θεία χάρη αγγίζει την ψυχή και το ιερό σώμα των αγίων στο οποίο κατοικεί το άγιο πνεύμα που καθαγιάζει ψυχοσωματικά», ανέφερε στο thebest.gr ο κ.κ. Χρύσανθος ο οποίος δεν εκπλήσσεται από την τεράστια λατρεία, ευλάβεια και ενθουσιασμό του κόσμου να σπεύσει να προσκυνήσει τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας που μεταφέρθηκαν στην Αθήνα από την περασμένη Κυριακή και θα παραμείνουν έως τις 24 Μαίου 2015 χωρίς να αποκλείεται να δοθεί και μία μικρή χρονική παράταση.

Σήμερα Παρασκευή 15 Μαίου τα τίμια λείψανα – σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας μεταφέρθηκαν στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου επίσης μόλις μαθεύτηκε το γεγονός, ο κόσμος σχημάτισε ουρές ενώ υπήρξαν μέχρι και λιποθυμικά επεισόδια.

Την Πέμπτη 14 Μαίου μετέβησαν στην Αθήνα για να προσκυνήσουν την Αγία στον ιερό ναό στην συνοικία της Αγ. Βαρβάρας και 2 πούλμαν με πιστούς από την Πάτρα και τον εδώ ναό της Αγ. Βαρβάρας στην οδό Σολωμού, οι οποίοι πήγαν και στο μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα όπου έχει μεταφερθεί για να λάβουν θεία χάρη οι πιστοί, η εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας από τα Ιεροσόλυμα.

Τέλος ο κ.κ. Χρύσανθος αναφορικά και με τον χαμό και τον πολιτικό τσακωμό που ξέσπασε για «εκμετάλλευση» του γεγονότος της μεταφοράς του σκηνώματος της Αγίας στην Αθήνα, είπε στο thebest.gr ότι «οι άνθρωποι του υλισμού δεν καταλαβαίνουν, δεν ξέρουν και δεν κατανοούν μέσα στην άγνοια τους την ευσέβεια και την πίστη και ανάγκη για στήριξη και βοήθεια των πιστών και γι’ αυτό μιλούν με περιφρονητικά λόγια. Τα ιερά λείψανα ευωδιάζουν και θαυματουργούν και πρέπει να ξέρετε πως πάντα σε κάθε θρησκευτική πανήγυρη, στο κέντρο της Αγίας Τράπεζας τοποθετούμε ιερά λείψανα αγίων μαρτύρων».

*Υπολογίζεται ήδη ότι πάνω από 300.000 κόσμος έχει ήδη προσκυνήσει τα ιερά λείψανα της Αγ. Βαρβάρας και ο αριθμός αυτός προβλέπεται να ανέβει πολύ τις επόμενες μέρες.

Ήδη καταφθάνουν στην Αθήνα πούλμαν με κόσμο από όλη την Ελληνική επικράτεια ακόμη και από μακρινές περιοχές.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις