Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Με "καλούδια" και λουλούδια υποδέχθηκαν δύο κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο

Ηλεία: Με "καλούδια" και λουλο...

Θερμό καλωσόρισμα στους τουρίστες

Με μικρές ελιές, το σύμβολο της ειρήνης, της συμφιλίωσης των λαών  αλλά και της Ηλείας ο Όμιλος Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη “Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας” σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου  υποδέχθηκαν χθες Πέμπτη, τα δύο κρουαζιερόπλοια Prinsendam και Thomson Majesty που έδεσαν στο Κατάκολο.

Είναι η 6η συνεχή χρονιά που η Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας υποδέχεται τα κρουαζιερόπλοια σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί η πραγματική εικόνα της Ελλάδας και της Ηλείας  στους τουρίστες που έρχονται στο λιμάνι του Κατακόλου καθημερινά, σε συνδυασμό με την προβολή αντιπροσωπευτικών μας προϊόντων αλλά και της φιλοσοφίας του Ξένιου Δία όπως αυτή άνθισε στην ιερή γη της Ολυμπίας!

Σε αυτή τη γιορτή του εθελοντισμού, όπου όλα τα προϊόντα ήταν προσφορά από επιχειρήσεις του νομού αλλά και από κατοίκους και συλλόγους της περιοχής που με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ομίλου, οι τουρίστες ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και συμμετείχαν στη γιορτή της φιλοξενείας χορεύοντας και οι ίδιοι με τα παραδοσιακά συγκροτήματα.

“Μοιράσαμε φυλλάδια με τις ομορφιές της Ηλείας, τους κεράσαμε ένα ποτηράκι κρασί από το κτήμα Μερκούρη και το Κτήμα Μπριντζίκη, δοκίμασαν τα πεντανόστιμα φαγητά που μαγείρεψαν οι γυναίκες της Ηλείας με τις Πυργιώτισσες να πρωτοστατούν. Γεύτηκαν την εξαιρετική φέτα μας και το γιαούρτι και πολλοί το συνόδευαν με φράουλες που μας έδωσαν απλόχερα ο κ. Κυριαζής από την Υρμίνη και ο κ. Καπλάνης. Ξετρελάθηκαν με τη ριγανάδα που την έφτιαχναν μόνοι τους δοκιμάζοντας το λάδι, τις φρέσκες ντομάτες και τα αρωματικά φυτά της Ηλείας... Χόρεψαν και έβγαλαν ατέλειωτες φωτογραφίες τόσο με τους χορευτές όσο και με τους εθελοντές. Και όλοι έδιναν την υπόσχεση ότι θα ξανάρθουν” δήλωσε η  πρόεδρος του Ομίλου κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη και συνέχισε: “Ευχαριστούμε θερμά τις επιχειρήσεις της Ηλείας που μέσα στην κρίση έδωσαν γενναιόδωρα τα προϊόντα τους αλλά και τις κυρίες που μαγείρεψαν ώστε οι τουρίστες να δοκιμάσουν την γνήσια ηλειακή κουζίνα, καθώς επίσης και το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου για τη στήριξή του”.

Ο Γραμματέας του Ομίλου Σπύρος Βασιλείου, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι οι επισκέπτες στο Κατάκολο χάρη στις προσφορές των τοπικών επιχειρήσεων και τη συμμετοχή των εθελοντών στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει εδώ και έξι χρόνια ο Όμιλος Πολιτεία και το Λιμενικό Ταμείο, είχαν την ευκαιρία να δουν το πραγματικό πρόσωπο των κατοίκων της φιλόξενης περιοχής μας και να φύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις από τον τόπο μας. Δεσμεύθηκε δε ότι η “Γιορτή Φιλοξενείας Ξένιος Ζεύς”, θα επαναληφθεί το καλοκαίρι.

Στην προσπάθεια του Ομίλου Πολιτεία, συμπαραστάτες ήταν το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου, ο  Όμιλος Aldemar και ιδιαίτερα ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος που προσέφεραν τα δεντράκια ελιάς,  η Αντιπεριφέρεια Ηλείας (η οποία έδωσε ενημερωτικά φυλλάδια), οι “Πυργιώτισσες” με την πρόεδρό τους, αντιδήμαρχο κα Αντριάνα Αγγελακοπούλου,  ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), το Λύκειο Ελληνίδων,  ο Συλλογος “Πύργος όλοι μαζί”, καθώς και φορείς αλλά και  οι επιχειρήσεις  της περιοχής (τυριά ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ, Κτήμα Μπριντζίκη, Κτήμα Μερκούρη, ΗΛΒΙΖΑΧ, η ομάδα παραγωγών φράουλας Υρμίνη, τον παραγωγό κ. Νίκο Καπλάνη, τον κ. Ηλία Διαμαντόπουλο για τα λουκάνικα, την καστρινή εταιρεία Ilios Bio για τα βιολογικά σαπουνάκια που πρόσφερε, την εταιρεία “Αλς Αλός” για τα ακατέργαστα αλάτια κ.α.).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις