Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανησυχία Ντράγκι για την κρίση στην Ελλάδα

Ανησυχία Ντράγκι για την κρίση στην Ελλάδα

Αν και η ευρωζώνη είναι καλύτερα εξοπλισμένη

Αν και η ευρωζώνη είναι καλύτερα εξοπλισμένη σε σχέση με το παρελθόν για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη κρίση με την Ελλάδα και χρεοκοπία της χώρας, είναι γεγονός ότι θα πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση, τις συνέπειες της οποίας κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Αυτό εκτίμησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που ολοκληρώνονται σήμερα στην Ουάσινγκτον.

"Διαθέτουμε αρκετά εργαλεία αυτή τη στιγμή (...) τα οποία, αν και έχουν σχεδιαστεί για άλλους σκοπούς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε περίπτωση κρίσης", δήλωσε ο Ντράγκι, για να προσθέσει: "Παρ' όλα αυτά, θα εισέλθουμε σε αχαρτογράφητα νερά εάν η κρίση επιδεινωθεί και είναι πολύ πρόωρο να κάνουμε οποιεσδήποτε εκτιμήσεις".

Υπενθυμίζεται ότι και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, είχε προειδοποιήσει την Παρασκευή ότι αν και η έκθεση στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την αντίδραση των αγορών στην περίπτωση μιας χρεοκοπίας. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε να υπάρξει σύντομα συμφωνία και κάλεσε την Αθήνα να προχωρήσει επειγόντως σε μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κρίση.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος της ΕΕ για οικονομικά θέματα, Πιερ Μοσκοβισί, έθεσε ως σημείο καμπής για την Ελλάδα το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου, αφήνοντας να εννοηθεί πως είτε εκεί θα υπάρξει λύση είτε θα ανοίξει ο δρόμος προς τη χρεοκοπία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις