Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το σπίτι του Κωστή Παλαμά στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας-Ειδική τελετή με αφορμή την αφή της Φλόγας!

Πάτρα: Το σπίτι του Κωστή Παλαμά στους Ο...

Ολοκληρώθηκε η επιτυχημένη έκθεση των μελών Καλλιτεχνών του συλλόγου καλών τεχνών Πάτρας "Κωστής Παλαμάς"

Με  την βράβευση των επίσημων καλλιτεχνών του συλλόγου καλών τεχνών Πάτρας "Κωστής Παλαμάς" ολοκληρώθηκε η έκθεση των έργων των μελών-καλλλιτεχνών του.

Μετά την επιχυμένη εκδήλωση του συλλόγου στα παλαιά δημοτικά λουτρά, την Κυριακή 5 Απριλίου, στον χώρο προσήλθαν φίλοι και μέλη για να κάνουν έναν σύντομο απολογισμό δράσεων και να βραβεύσουν τα εξέχοντα μέλη.
Παλαμάς".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μίλησαν και τιμήθηκαν άνθρωποι της τέχνης, της μουσικής και του πολιτισμού που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην πόλη και τη χώρα μέσα απο τις αναφορές και τις επιρροές τους και απο τον Κωστή Παλαμά.

Τα επίσημα τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο επίλεκτος, γνωστός μας ζωγράφος Χείρας Δημήτρης, ο συν-ιδρυτής του Πατρινού Καρναβαλιού Πάτρας, πολυτάλαντος καλλιτέχνης Βούρτσης Δημήτρης, ο εξαίρετος καλλιτέχνης ζωγραφικής και γλυπτικής, Θεανίδης Βασίλης και ο διεθνώς γνωστός μουσικοσυνθέτης Χάχαλης Αλέξανδρος, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Εικαστικών «Κωστής Παλαμάς» της Πάτρας.

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν και νέα μέλη του συλλόγου

Στην εκδήλωση τονίσθηκε με σθένος η αναγκαιότητα για στήριξη όλων των δράσεων πολιτισμου και ειδικότερα των ενεργειών που αφορούν στο σπίτι του Κωστη Παλαμά στην Πάτρα.

Εξάλλου στο άμεσο μέλλον προγραμματίζεται μεγάλη τελετή για την ανάληψη της Ολυμπιακής φλόγας, ένεκα των Ολυμπιακών αγώνων, όπου Δήμος και πολιτιστικοί φορείς της Πόλης, μπροστά στο σπίτι του Παλαμά και μέσα από αυτό, θα αναβιώσουν σε μια ιστορική τελετή, με την παρουσία πρωθιέρειας και την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, τα Ολυμπιακά ιδεώδη για ειρήνη, ισότητα, συναδέλφωση και το εύ αγωνίζεσθαι.

Το γεγονός αυτό θα βιντεοσκοπηθεί για να παιχθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στην Βραζιλία το 2016.

Έτσι το έργο του Κωστή Παλαμά θα συνεχίζει να παίρνει την διεθνή αναγνώριση που του οφείλουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Στο παγκόσμιο επίκεντρο το σπίτι του Κωστή Παλαμά -Ετοιμάζεται ειδική εκδήλωση με αφορμή την αφή της φλόγας για τους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας!

Πάτρα: Θέλουν να "βαφτίσουν" την Κορίνθου και μαζεύουν υπογραφές - Σε μουσείο μετατρέπεται το σπίτι του Παλαμά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις