Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την συγκινητική επίσκεψη - προσκύνημα των Ρώσων του ιστιοφόρου «Kruzenshtern» στα Καλάβρυτα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την συγκινητική επίσκεψη ...

Κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Στα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα ταξίδεψαν την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 οι Ρώσοι αξιωματικοί και ναύτες του εντυπωσιακού Ρωσικού ιστιοφόρου «Kruzenshtern», το οποίο ως γνωστό έδεσε στο λιμάνι της Πάτρας από το πρωί της περασμένης Δευτέρας 30 Μαρτίου 2015.

Το πλήρωμά του ιστιοφόρου επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα, όπου και κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στον Τόπο Θυσίας.

Η επίσκεψη των Ρώσων αξιωματικών και ναυτών έγινε στα Καλάβρυτα σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και σε συνεννόηση και ενημέρωση με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία και εξουσιοδότησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, να μεταφέρει στους εκλεκτούς επισκέπτες-προσκυνητές τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης που επίσης είχε σημαντική συμβολή στην επίσκεψη της Ρωσικής αποστολής στα Καλάβρυτα. Όπως επισήμανε ο κ. Ερμείδης, το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Kruzenshtern» αφίχθη στην Πάτρα, στο παλιό λιμάνι, στον μόλο Αγίου Νικολάου, στις 30 Μαρτίου 2015 στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων από τη Νίκη της Ρωσίας στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941 – 1945. Οι Ρώσοι επισκέφθηκαν ακόμα εκτός από τον Τόπο Θυσίας και το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που στεγάζεται στο παλιό σχολείο των Καλαβρύτων στον πεζόδρομο της όμορφης πόλης (είναι χτισμένη σε οροπέδιο στις πλαγιές του Χελμού) επισκέφθηκαν και τις ιστορικές ιερές μονές της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου.

Το «Kruzenshtern» να προσθέσουμε που θα αναχώρησε από το λιμάνι της Πάτρας σήμερα 2 Απριλίου μετά τις 9 το πρωί, είναι τετρακάταρτος μυοδρόμωνας, ο οποίος κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία στο Bremerhave.

Το 1946 δόθηκε στην τότε Σοβιετική Ένωση στο πλαίσιο των Γερμανικών αποζημιώσεων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ονομάστηκε προς τιμήν του περίφημου Ρώσου θαλασσοπόρου Ιβάν Φίοντοροβιτς Κρουζενστέρν. Το πλοίο έχει ως βάση το λιμάνι της ρωσικής πόλης Καλινινγκράντ. Το ιστιοφόρο συμμετείχε σε πολλές υπερατλαντικές αποστολές και περίπλους της Γης.

Το πλοίο επισκέφθηκαν και πολλοί πολίτες.

Ακόμα την Τρίτη 31-3-2015 έλαβε χώρα στους χώρους του Νότιου Λιμένα Πατρών, η επίσημη τελετή και η υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ των λιμένων της Πάτρας και του Καλίνινγκραντ ενώ ακολούθησαν τα εγκαίνια μνημείου αφιερωμένου στην Ελληνο-Ρωσική φιλία και άλλες συμβολικές ενέργειες.

*Iδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που οι Ρώσοι αξιωματικοί και ναύτες μπήκαν μέσα στον χώρο του Τόπου Θυσίας με τα εκατοντάδες καντίλια όσα και τα θύματα των εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών από τους Γερμανούς κατακτητές στις 13 Δεκεμβρίου του 1943. Οι Ρώσοι επισκέπτες προσκύνησαν ευλαβικά την εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου που έχει τοποθετηθεί στο σημείο.

Παρών κατά την επίσκεψη των Ρώσων ήταν και ο Δήμαρχος των Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.

*Οι φωτό είναι του Σάκη Κόγκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις