Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θανάσης Νταβλούρος: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας οδηγούν σε εθνική τραγωδία

Θανάσης Νταβλούρος: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας οδηγ...

Δήλωση του πρώην βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Νταβλούρος, πρώην βουλευτής Αχαΐας ΝΔ αναφέρει: "Mπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, ή να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πάντα!

Ισχύει αυτό και για το σημερινό ετερόκλητο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το οποίο πέραν του ότι οδηγεί τον τόπο με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια, καλλιεργεί και έναν ιδιότυπο εθνικολαϊκισμό, όπως έδειξε και η φιέστα που έστησαν στην πλατεία Συντάγματος για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας. Ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου.

Εξαπάτησαν τους πολίτες με ανέφικτες υποσχέσεις και καλλιεργώντας ανεκπλήρωτες προσδοκίες υφάρπαξαν την ψήφο τους.

Και ο κόσμος που περίμενε από αυτούς την κατάργηση των Μνημονίων και το τέλος της τρόικας, αγωνιά τώρα για το αν θα πάρει το μισθό του, τη σύνταξή του,  συνειδητοποιεί ότι, όχι μόνο δεν μπορεί να περιμένει καλύτερες μέρες, αλλά εκφράζει φόβους  ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Γιατί μπορεί να κορόιδεψαν στις εκλογές την κοινωνία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν να κοροϊδέψουν και τους ξένους εταίρους – δανειστές της χώρας, με γενικόλογες αναφορές και παρελκυστικές τακτικές, αποφεύγοντας να προχωρήσουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Έτσι, αυτοί οι ίδιοι που διακήρυτταν αρχικά ότι δεν ήθελαν τη δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων, στο όνομα της… εθνικής αξιοπρέπειας, τώρα εκλιπαρούν για δανεικά, από εκείνους που  μέχρι πρότινος λοιδορούσαν.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας. Δυστυχώς για τη χώρα, δικαιώνεται τώρα ο προεκλογικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας, που προειδοποιούσε ότι με τους λαϊκιστές της Αριστεράς στην εξουσία θα έρχονταν τα χειρότερα. Όμως, όταν εμείς λέγαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, μας κατηγορούσαν ότι καλλιεργούσαμε κλίμα κινδυνολογίας και τον φόβο.

Τι έχουν να πουν τώρα που μέσα σε δύο μήνες διακυβέρνησης κατάφεραν να φτάσουν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής;

Καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, έστω και την υστάτη στιγμή, πριν είναι πολύ αργά για την πατρίδα μας και, αν δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, είναι υποχρεωμένοι να απευθύνουν έκκληση για μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και μια πανεθνική προσπάθεια, ώστε να βγει η χώρα από το κώμα.

Παράλληλα, και είμαι υποχρεωμένος να το επισημάνω αυτό, και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, τουλάχιστον αυτές του συνταγματικού τόξου, θα πρέπει να σταθούν τώρα στο ύψος των περιστάσεων, στο πλαίσιο μιας εθνικής συναίνεσης.

Πρώτη και καλύτερη η Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, έχει υποχρέωση να πράξει το καθήκον της έναντι της ιστορίας της και του τόπου, συνδράμοντας εποικοδομητικά την κυβέρνηση ή συμμετέχοντας σε ένα οικουμενικό κυβερνητικό σχήμα στο πλαίσιο μιας πανεθνικής προσπάθειας για την αποφυγή της καταστροφής.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αρκεστούμε και να εγκλωβιστούμε στον αντιπολιτευτικό μας ρόλο, προσδοκώντας την κατάρρευση της χώρας ώστε να επιχαίρουμε και να επωφεληθούμε απ’ αυτήν. Η συγκεκριμένη στάση δεν συνάδει με την ιστορία που έχουμε ως παράταξη, δεν συμβαδίζει με τις ρίζες μας.

Εκτός αυτού, όμως, ας γίνει κατανοητό σε όλους ότι, εάν βουλιάξει η χώρα, θα βουλιάξουμε όλοι μαζί".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις