Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Φόβοι για Πάσχα μαζί με τα σκουπίδια

Πύργος: Φόβοι για Πάσχα  μαζί με τα σκουπίδια

Εγγυήσεις δημάρχου αλλα παραμένει ένα "αν"

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι κατά 99% θα έχουν μαζευτεί εκτός κι αν υπάρξουν . . . απρόβλεπτοι παράγοντες! Και το Πάσχα είναι κοντά και οι φόβοι των πολιτών οτι θα ζήσουν κι άλλο μαζί με τα σκουπίδια, είναι έντονοι.

Καμία ουσιαστική λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, τουλάχιστον προς το παρόν, σε ότι αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών στον δήμο Πύργου, αφού παρά το γεγονός  της έγκρισης για μεταφορά συνολικά 3.500 τόνων στους ΧΥΤΑ Φλόκα Αχαίας και  Στράτου Αγρινίου, οι διαδικασίες κινούνται αργά. Τουλάχιστον 25η Μαρτίου θα κάνουμε αγκαλιά με το… άρωμα των σκουπιδιών, αφού όπως επιβεβαίωσε και χθες ο ίδιος ο δήμαρχος, αποκομιδή θα γίνει μόνο στην οδό Μανωλοπούλου!

Περιμετρικά, το σκηνικό παραμένει άθλιο και τριτοκοσμικό και όπως δείχνουν τα πράγματα, διατηρούμε μεγάλη επιφύλαξη για το αν θα κάνουμε σε μια βρώμικη πόλη και Πάσχα! Ο κ. Λιατσής χθες, στο περιθώριο της συνάντησής του με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πιεζόμενος από δημοσιογράφους, δήλωσε ότι κατά 99% το Πάσχα δεν θα υπάρχουν σκουπίδια, αλλά χαρακτηριστικά είπε «διατηρώ και μια επιφύλαξη γιατί υπάρχουν και οι απρόβλεπτοι παράγοντες και δεν θέλω να αυτοδιαψεύδομαι».

Ακόμα και ο δρόμος της μεταφοράς των σκουπιδιών που προς το παρόν είναι η μόνη λύση, αποδεικνύεται πολύ αργός!  Ο εργολάβος που θα αναλάβει την μεταφορά έχει αναδειχθεί βάσει του πρόχειρου διαγωνισμού που έγινε, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το «αγκάθι» της όλης ιστορίας είναι η απουσία χώρου που θα λειτουργήσει ως σταθμός μεταφόρτωσης.  Την προηγούμενη φορά με τους 600 τόνους που μεταφέρθηκαν στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας μετά την νέργεια της δημοτικής αρχής να μετατρέψει παράνομα την Αγκινάρα σε σταθμό μεταφόρτωσης και τις άμεσες αντιδράσεις των περιοίκων που ματαίωσε το σχέδιο, τελικά ως πρόχειρος σταθμός μεταφόρτωσης λειτούργησε ο αύλειος χώρος μπροστά από το δημοτικό στάδιο Πύργου. Λύση ανάγκης που δεν αποκλείεται σε πρώτη φάση να ακολουθήσει η δημοτική αρχή και στην προκειμένη περίπτωση για να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή.


Εν τω μεταξύ πέραν των 3.500 τόνων, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν φαίνεται να μπορούμε να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερες ποσότητες για μεταφορά, αφού ο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας απέκλεισε με απόφαση του ΦΟΔΣΑ το γεγονός να δεχθεί νέα σκουπίδια από τον Πύργο, προφανώς γιατί υπάρχουν ακόμα οικονομικές εκκρεμότητες.

O Λιατσής χθες  έκανε και νύξη για το κόστος μεταφοράς και είπε «που θα βρούμε τόσα λεφτά να κάνουμε συνέχεια μεταφορά σκουπιδιών», αναιρώντας εκείνα που έλεγε τις προηγούμενες μέρες για να πείσει τους ΦΟΔΣΑ των γειτόνων να πάρουν τα σκουπίδια του Πύργου. Όσον αφορά το οικόπεδο για την ενδιάμεση λύση, για την τοποθέτηση των δεμάτων,  αυτό έχει επιλεγεί, η τοποθεσία κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι να βγουν οι περιβαλλοντικές άδειες και προχθές εγκρίθηκε και από την οικονομική επιτροπή.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις