Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη παρουσίαση του βιβλίου «Μιλώντας στην Άννα για τα μαθηματικά»

Πάτρα: Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από...

Του Τεύκρου Μιχαηλίδη

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη  «Μιλώντας στην Άννα για τα μαθηματικά» στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό την Παρασκευή 06 Μαρτίου. Την εκδήλωση, παρουσίαση συνδιοργάνωσαν το παράρτημα Αχαΐας  της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις Πατάκη.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Γιώργος Μπεκιάρης, δάσκαλος-θεατρολόγος, ο Παναγιώτης Κουνάβης, Μαθηματικός MSc , Καθηγητής στο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Πάτρας και ο συγγραφέας.

Ο Γιώργος Μπεκιάρης στην ομιλία του προσέγγισε την παιδαγωγική αξία του βιβλίου, σε σχέση με τις δυνατότητες που προσφέρει η σύνδεση λογοτεχνίας και μαθηματικών.

Ο Παναγιώτης Κουνάβης παρουσίασε τις μαθηματικές έννοιες που εμπεριέχονται στο βιβλίο εξελικτικά και διαχρονικά από την αρχαιότητα έως και σήμερα καθώς και την σύνδεση των μαθηματικών με την φύση, το σύμπαν και τον άνθρωπο.

Ο συγγραφέας παρουσίασε την σύλληψη της ιδέας του βιβλίου στο κοινό όπως επίσης και για το πώς  κατόρθωσε να δέσει την τέχνη της λογοτεχνίας με την επιστήμη των μαθηματικών.

Η ξεχωριστή χαρά των ομιλητών και του συγγραφέα ήταν η μεγάλη και ενδιαφέρουσα παρουσίαση μαθητών (Γυμνασίου - Λυκείου) που αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του συγγραφέα έλαβαν μέρος ενεργά στην συζήτηση για την αγαπημένη τους επιστήμη τα μαθηματικά και για την διδασκαλία τους στα σχολεία.

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View