Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κατρακυλάει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Κατρακυλάει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Σημαντική η υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματο

Σημαντική υποχώρηση καταγράφει σήμερα η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα είχε υποχωρήσει στα 1,0863 δολ. από το επίπεδο των 1,1017 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0963 δολ.

Το θετικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά για το δολάριο ενισχύθηκε περαιτέρω μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Στην αμερικανική οικονομία προστέθηκαν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας το Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δυναμισμός που επιδεικνύει η αμερικανική οικονομία επιταχύνει την αύξηση των επιτοκίων, προσδοκία η οποία όπως είναι αναμενόμενο ευνοεί το δολάριο. Ο αντιπρόεδρος της Fed Stanley Fischer δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η άνοδος των επιτοκίων - ανάλογα με την πορεία της πραγματικής οικονομίας, θα ξεκινήσει τον Ιούνιο ή το Σεπτέμβριο. Στην ευρωζώνη η ΕΚΤ αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα τις αγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Στη δευτερογενή αγορά η απόδοση του 3ετούς ομολόγου κυμαίνονταν σήμερα στο 14,11% από 14,08% χθες και του 5ετούς στο 12,06% από 12,37%. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 9,55% από 9,50% χθες αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,38% να διαμορφωθεί στο 9,17% από 9,25% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους υποχώρησε στο 0,0225% από 0,226% στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 0,158% το εξάμηνο περιορίστηκε στο 0,107% από 0,108% ενώ στο τρίμηνο παρέμεινε στο 0,036% τέλος στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,008% από -0,007%.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά