Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σταδιακά έως το 2016 η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Σταδιακά έως το 2016 η επαναφορά του κατ...

Πρέπει να απελευθερώσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ έως το 2016 θα υπάρξει καταληκτική ημερομηνία, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των συντακτών του υπουργείου, ενώ για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα προηγηθεί διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική της επιβολής του κατώτατου μισθού από το κράτος και να απελευθερώσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, μέσα στον Μάρτιο θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο που θα αποκαθιστά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Το νομοσχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει την επέκταση της μετενέργειας από τους τρεις μήνες που είναι σήμερα στους έξι μήνες, την επεκτασιμότητα των συμβάσεων, την επαναφορά του ορίου των ομαδικών απολύσεων καθώς και του ύψους των αποζημιώσεών σε περίπτωση απόλυσης, στα προ του μνημονίου επίπεδα.

Επίσης, ο ΟΜΕΔ θα ανακτήσει όλο το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που είχε πριν το 2010. Για το θέμα αυτό θα γίνει αύριο Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας η έκτη σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ο κ. Σκουρλέτης, ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις για εξορθολογισμό του προστίμου των 10.550 ευρώ που ισχύει σήμερα για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο. Ο απερχόμενος ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ ανέφερε ότι η επιθεώρηση εργασίας εισπράττει μόνο το 25% των προστίμων που επιβάλλονται για ανασφάλιστη εργασία, ενώ το υπόλοιπο 75% των προστίμων ακολουθεί τη διαδικασία της είσπραξης των δημοσίων εσόδων από την εφορία ή και μέσω της δικαστικής οδού.

Διαβάστε επίσης:

Πάνος Σκουρλέτης: Ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα 751 ευρώ - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις