Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έφεση κατά της απαλλαγής Μουμπάρακ για το θάνατο 239 διαδηλωτών

Έφεση κατά της απαλλαγής Μουμπάρακ για τ...

Ο 86χρονος πλέον Μουμπάρακ είχε αρχικά καταδικαστεί σε ισόβια για συμμετοχή σε συνωμοσία που κατέληξε στο θάνατο 239 διαδηλωτών

Έφεση κατά της δικαστικής απόφασης για απαλλαγή του Χόσνι Μουμπάρακ από τις κατηγορίες για τον θάνατο εκατοντάδων διαδηλωτών στις αντικυβερνητικές ταραχές του 2011 άσκησαν οι εισαγγελικές Αρχές της Αιγύπτου. Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Χεσάμ Μπαρακάτ, έχουν εντοπιστεί λάθη στην απόφαση απαλλαγής.

Πλέον, το εφετείο θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα δεχτεί την εισαγγελική έφεση, διατάσσοντας νέα δίκη, ή αν την απορρίψει, ουσιαστικά τερματίζοντας την υπόθεση.

Ο 86χρονος πλέον Μουμπάρακ είχε αρχικά (2012) καταδικαστεί σε ισόβια για συμμετοχή σε συνωμοσία που κατέληξε στο θάνατο 239 διαδηλωτών κατά την εξέγερση του 2011, η οποία τελικά οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος, μετά από 30 χρόνια στην εξουσία.

Ωστόσο, αιγυπτιακό εφετείο στη συνέχεια ζήτησε νέα δίκη για την υπόθεση και το Σάββατο οι δικαστικές Αρχές διέταξαν την απαλλαγή του Μουμπάρακ από τις σχετικές κατηγορίες.

Η ανακοίνωση του δικαστηρίου ακολουθήθηκε από μικρής κλίμακας διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Κάιρο.

Εάν τελικά υπάρξει νέα δίκη θα είναι η τρίτη και τελευταία για την επίμαχη υπόθεση. Η όποια ετυμηγορία θα είναι οριστική, καθώς η αιγυπτιακή νομοθεσία δεν την εκδίκαση μιας υπόθεσης πάνω από τρεις φορές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις